2011-08-30 | 19:04:43

Breakdown..

Oj vad jag har saknat min blogg och mina kära läsare! Det har gått lång tid nu av många olika skäl.. Som vanlligt har jag typ hundra bollar i luften som håller mig sysselsatt. Jag har även haft mina kära far på besök från Hawaii, vilket inte händer varje dag. Han i sin tur har spenderat i princip hela sin vistelse i Smålands skogar med farfar, därav begav även jag mig ut i vildmarkerna så fort jag fick en ledig stund. Sjukt skönt att ladda upp sina batterier och verkligen vara ute på landet.

Igår drog skolan igång så då borde jag väl återigen få lite struktur och rutiner på min vardag antar jag.

Men det är inte enbart en massa praktiska göromål som uppehållit mig faktiskt, jag har haft väldigt mycket att tänka på som skapat mer eller mindre kaos i mitt stora huvud. Det är väldigt svårt att bryta gamla invanda mönster och rutiner, speciellt då det är känslor inblandat. Det jag tror jatt jag kan säga att jag kommit fram till efter alla grubblerier är väl att det är nog rätt ologiskt att försöka TÄNKA sig fram till en lösning på KÄNSLOMÄSSIGA problem, det är ju två vitt skilda ting som går ihop ungefär som olja och vatten.

När det kommer till känslomässiga bekymmer gör man nog bäst i att låta just även känslorna leda en frma till en eventuell lösning. Det är svårt, ovisst och läskigt att inte tänka och enbart följa det som man känner då man inte kan ana hur slutet blir då, men jag tror nog att det blir bäst då i alla fall. Jag försökte resonera och tänka först, men då vart man ju intedirekt klokare, sjukt jobbigt bara..

Allt detta kanske låter kryptiskt och lösryckt , men då är det bara för att jag numerea har kastat iväg min hjärna  och försöker lita till att mitt hjärta kan styra mig dit jag ska ändå.

..i alla fall tills vidare..
2011-08-01 | 17:49:12

Stressa upp så att jag kan stressa ner

Äntligen bär det iväg till landet! Men det var nästan lättare sagt än gjort.. 
Dagen började med ett tandläkar besök eftersom en lagning lossnat och så kan man ju inte ha det, då hamnar ju all maten inuti tanden istället för i magen, man blir ju jätte hungrig till slut.. 
Tyvär är ju tandläkarbesök min favorit aktivitet att starta dagen med, vilket antagligen också är anledningen till att jag kom sent denna gång, precis som jag gör varje gång jag ska dit tror jag när jag tänker efter.. 
Hur som helst kom jag till slut därifrån vimmelkantig och utan en fungerande hjärna. Vilket i sin tur ledde till grova förseningar resten av dagen för min del. 
Mitt tåg skulle avgå från centralen 14.21 och jag belamrad med väskor som en åsna plus hunden rullar in på centralen hel. Sjukt stressad plöjer jag mig igenom folkmassorna till SJs kundcenter eftersom jag först måste hämta ut biljetterna. Väl där är det så klart världens kö som jag inser att jag inte har en chans att hinna fram genom om jag även vill hinna med tåget. Vilket jag MÅSTE. 
det jag gjorde sen kanske pirriterar folk men jag kan leva med det. Jag klämde mig fram till första bästa kassa och berättade som det var att jag har en synskada, men även att jag därför inte kunde hitta varken kö knapp eller lapp och ingenting annat heller för den delen så dom kanske bara kunde ta och hjälpa mig här och nu? Visst kunde dom det. det gick ju faktiskt himla smidigt så med en kvart kvar kom jag på att jag heller inte tagit med något att äta. 
Så jag, mänsklig karavvan som jag är, glider in på pressbyrån där jag genast blir upplyst om att hundar inte får vara där. På vilket jag svarar att jag har en synskada och i såna fall behöver hjälp att handla. Då var det ju såklart en annan femma. Tjejen stängde sin kassa och hämtade mina varor, istället för hunden, som hon uttryckte det. Tack. 

Med tio minuter till godo, biljetter, och matsäck kunde jag sen vänta in mitt tåg. 
Varför ska man ha en synskada om man inte ska använda den till något liksom?

Jag heter Félicia, är 25 år och bor i Stockholm med min hund och min roomie. Jag både pluggar, jobbar och snart är jag kontaktfamilj också till en liten prinsessa. Med andra ord är jag en grymt upptagen men dock livsnjutande kvinna som inte har tid för någon fritid men däremot allt annat som kan förgylla livet. I denna underbara blogg tänkte jag även förgylla era liv med mina vardagsäventyr. Välkomna till min underbara värld kära ni! Och kom ihåg, allt är enligt Fille.