2011-06-25 | 00:05:04

Vad fin! Har DU gjort den??

201106241180 (MMS)

Jag har märkt att allteftersom åren går så går dom allt snabbare desto äldre man blir, och ibland flyger dagarna förbi och det tycks svårt att hinna med allt som bör hinnas med och som man vill hinna med också. Men jag kommer även ihåg hur tiden uppfattades när man var liten en dag var jätte lång en vecka enorm och en sommar en evighet. Som vuxen märker jag nu att det ibland är svårt att fylla ett barns gigantiska dagar med härliga uplevelser och minnen när man bara har flyktig vuxen tideräkning att röra sig med. Trots allt är det ändå ett barns dagar som utgör grunden för dennes fortsättning in i det snabbt förbiflygande vuxenlivet så småningom. Det är alltså vår viktiga uppgift att se till att dessa blir bra! Så klart inkluderas midsommar firande i detta. Denna midsommar helg är en jag ska spendera med min lilla gudotter, så relativt sent var vi promenerandes hem till mig efter en super god och mysig middag med hennes fina mamma, tyvärr hade vi dock inte haft möjlighet att ta oss till någon midsommarstång. Vilket var synd tänkte vi för sådant måste man ju få uppleva när man är liten, om än väldigt liten än så länge.. Nåväl, det kommer fler.. Men så plötsligt stannar lilltjejen och bara stirrar en stund, sen utbrister hon - vilken fin!! Har DU gjort den? - haha, ja, visst är den, men nej, det är inte jag som har gjort den... - har JAG gjort den?? - nej det tror jag väl inte va..? - jaha, simba har gjort den. - jaså det tror du? jag är inte så säker på det, men vet du vad det är? Det är en midsommarstång ska vi gå fram och dansa runt den? det brukar man gjöra med dom - jaaa! Så här såg det hela alltså ut, utspridda på ängen sitter folk lite här och var och myser, några spelar fotboll en bit bort och så kommer en tjej med högklackade stövlar och allt som hör där till, och i handen håller hon en mycket mindre tjej i tufft fodral (mc jacka och rosa sneakers och så..), tillsammans skuttar dom fram till den ensamma midsommar stången och börjar dansa runt och sjunga små grodorna för fulla halsar med tillhörande moves. Efter vi kört på sådär lagom mycket tills vi vart lite yra så konstaterar den lilla tjejen när hon återigen tittar förundrat på midsommarstången att - ja, det var bra att dansa här. Vilken makalös tur att vi hade vägarna förbi denna stång så där på kvällskvisten, så behövde man inte vänta på nästa år. Vi hann, trots vår flyktiga tideräkning! Man vet aldrig vilka dagar och minnen hon kommer att se tillbaka på när hon själv är vuxen, så för säkerhets skull är det bäst att ta vara på alla dagarna i ett barns liv så gott det går!

2011-06-24 | 01:54:44

Jag har fått SÅ nog!

Det är möjligt att jag överdriver och beter mig som något slags neorotiskt pedant freak när jag får smärre härdsmältor på grund av öppna skåpsluckor, icke upphängda jackor och bordstabletter som inte ligger perfekt symetriskt, ja ni vet, ni har ju redan fått läsa om mina små egenheter.. Som sagt, det är MÖJLIGT att jag går lite till överdrift (eller inte..). Men det HÄR vet jag att jag inte överdriver om. Nämligen, det är INTE okej att använda folks uteplatser som spontana soptippar! Igår vaknade jag ÄN EN GÅNG till att finna mina grisiga grannars äckliga skit i min trädgård, jag blir vaaAAaAansinig,försöker dom driva in mig på psyket!? Ska exempelvis jag som är så emot rökning man kan bli behöva gå och plocka fimpar från min gräsmatta med jämna mellanrum? Ska jag som ändå betalar en extra andel av min hyra för min trädgård behöva ta rätt på andras kläder, filtar, täcken, blommor och dylikt skit? Ingår det i priset på något vis?? Att det kan vara så förbannat svårt att hålla sina grejer I sin lägenhet, mura igen balkongerna eller vräk hela högen ovanpå mig tycker jag. Eftersom att det inte går att peka ut den skyldige så får man ta till kollektiv bestraffning. Punkt. Igår så var det alltså det första som kom till min vetskap när jag vaknat, att det återigen låg äckliga kläder i min trädgård. Så i min ilska och desperation över att inte veta vem jag skulle rikta min ilska mot sprang jag ut där, skrikandes och direkt från sängen, och hoppade runt på dom och sparkade och kastade sedan dom all världens väger, tro fan inte att man får tillbaka föremål oskadda som använts för att vandalisera min trädgård och för att terrirosera mig med. Hur som helst kännde jag inte att detta var en bra start på typ min enda lediga dag, så SNÄLLA sluta! Det finns sopnedkast i trapphuset..

2011-06-23 | 22:09:46

Its a small world after all..

201106151060 (MMS)

Mitt bland Venedigs alla faschinationer och sällsamheter fann jag otippat nog något väldigt bekant, nämligen coop butiker! Världen känndes rätt liten när jag stod och drog mitt medmera kort i en italienskspråkig coop butik mitt i Venedig! :)

2011-06-19 | 16:35:10

Mamma muuu

201106161126-002 (MMS)

Som taget ur Bregott reklamen! Här var de mysiga alpkorna!

2011-06-19 | 09:43:14

Jag och hästen har samma frisyr!

201106161120 (MMS)

Här står jag med en av de super mysiga alphästarna i Österrike, jag är den till vänster om det är så att det skulle förekomma någon förvirrring

2011-06-16 | 23:40:48

Inlägg från Österrike!

Inlägg från Österrike! nästan hälften av alla mina inlägg har jag gjort här via mobilen. Ändå tog det mig nästan hela semestern att komma på att jag kan sms blogga.. För tillfället befinner jag mig hur som helst i Badgastein, en underbar alpby i Österrike och här om dagen så svängde vi förbi Venedig också! Life is good. idag var vi uppe och vandrade på en alptopp och träffade på ett gäng alphästar som var väldigt sociala och omringade oss från alla håll och nafsade oss nyfiket i kläderna. Härlig upplevelse. När vi äntligen kommit ner och även stött på ett antal kor, så luktade vi ungefär så också. Så kurort som det här är, så vilket sätt är bättre att fräscha upp sig på än att bada kur? Förkvällen spenderades således på det ljuvliga Felsen Therme med radonbad, vattenrutschkanor, inne och utomhus bassänger samt en helt otrolig bastuanlägning där man fick diverse luxiösa behandlingar också. Efter att typ blivit pånyttfödd var det dags för den sedvanliga femrätters middagen. Slutsattsen är alltså att jag ligger tvärs över sängen och bloggar för jag orkar inte resa mig.. Jag har numera mer likheter med en kassler än något annat, men oj så värt!

2011-06-08 | 20:50:15

Får vem som helst vara mamma?

Som jag nämnt då och då är jag ju lite extra mamma till en liten prinsessa då och då.  Jag och hon spenderade helgen tillsammansnyligen, dagarna flyter ihop och går så fort att jag tappar kollen på när det var riktigt..  Samma helg som Stockholms maraton varm någon som vet när det var kanske? Ovesäntligt, nyligen hur som helst.

Det är helt otroligt vad mycket kärlek som kan komma ur en sån liten liten varelse som från en tjej som inte ens fyllt tre år ännu. Hela helgen lyssnade jag på "Min Felicia Min Felicia Min Felicia", så gärna så för min del..

Fick så mycket fin respons av alla människor vi stötte på också, varenda trappa vi kom fram till var någon alltid snabb att erbjuda hjälp, dom visste ju själva hur det var när barnen var små liksom.. Droppen innan man smälte helt var ju när jag blev tilltalad som hennes mamma, och jag måste ju erkänna att jag sa ju inte direkt emot.. Ett litet tag kunde jag ju prova på att vara det, mysigt!

Hur som helst upptäckte jag att i "föräldrarollen" var jag ju inte snabb, och sa det helst inte alls, att jag har en synskada, vilket jag annrs inte tvekar att vara tydlig med. Jag upptäckte att jag var rädd att bli dömd av folks eventuella förutfattade meningar. Rädd att dom skulle tycka att jag var olämplig eller något kanske. Vet inte ännu riktigt vad jag ska göra med denna nyfunna kunskap, mer än att jag vill nästan vara ännu mer av en super "extramamma", för att motbevisa folk kanske? Eller för att motbevisa mig själv kanske? Är det mina fördommar som jag kanske tror att jag inte har som kommer här och spökar nu?

Om jag hade träffat någon i min situation för några år sedan innan jag fick synskadan, hade jag dömt ut dem då?
Jag heter Félicia, är 25 år och bor i Stockholm med min hund och min roomie. Jag både pluggar, jobbar och snart är jag kontaktfamilj också till en liten prinsessa. Med andra ord är jag en grymt upptagen men dock livsnjutande kvinna som inte har tid för någon fritid men däremot allt annat som kan förgylla livet. I denna underbara blogg tänkte jag även förgylla era liv med mina vardagsäventyr. Välkomna till min underbara värld kära ni! Och kom ihåg, allt är enligt Fille.