2011-03-30 | 01:29:48

Slutet på en era

Nu ska jag dela med mig av karamlell som jag sugit på länge..

Lady Lovelylocks (återigen, min dator alltså) börjar som sagt att vika sig under Raven waves och hennes ondskefulla påhitt (detta är alltså skurken i Lady Lovelylocks sagan, you tube vid ytterligare frågor, men i detta fallet symboliserar hon åldrandet av en dator). Så nu har hon raderat sitt sista dokument, fått sin sista fread out, och sabbat mitt humör för sista gången.
Jag har nämligen köpt mig den rosa Sony VAIO som jag talade om, redan för två veckor sedan faktiskt. Tyvärr har jag ju inte kunnat inviga henne ännu eftersom jag väntat på anpassnings program till den i forma v forstoringar och talsyteser som jag behöver på grund av min synskada som jag även nämnt tidigare.

Men imorgon bitti smäller det! Hoppas bara jag kommer upp i tid också..

Lady Lovelylocks kommer dock att vara djupt saknad hon var min första dator och har funnits för mig genom mycket, men jag tror nog att jag och BARBIE (det känns som att hon ska heta så..) kommer att bli goda vänner vi också!

Aj aj, ska upp om bara några timmar nu..borde väl försöka sova, och kom ihåg,THINK PINK!
2011-03-29 | 00:09:51

Ovanliga vanor

Nu har det här hänt några gånger, jag går in i badrummet och blir lite ställd. Lampan är i vanlig ordning släkt när jag kommer in, men det faller sig liksom inte riktigt naturligt för mig att trycka på knappen för att tända den. Jag öppnar toalett locket, och då undrar jag genast, Varför tändes inte lampan? Har den gått? Är det något fel?

Nej, visst jag, måste ju trycka på knappen på väggen..

Jag har alltså aldrig haft någon sådan funktion i något badrum jag har haft, det vill säga att man tänder lampan genom att lyfta på toalett locket. Men det känns verkligen som att jag har haft det. Eller så borde jag ha det. Hur som helst har jag vanan inne. Och det verkat ju inte helt lätt att vänja sig av med  att ha det på detta viset.

Börjar fundera på om det är mer värt att installera detta på något vis..
Jobbigt med denna förvirring vid var eviga besök..

MIn kompis man som är elektriker ska komma och fixa dimmer i sovrummet snart, så jag kanske kan be han ta en titt på toalettstolen också..
2011-03-28 | 14:53:14

AAaaaAAaskuuungen!!

Vaknade för inte allt för länge sedan nu, tycks ha tappat dygnsrytmen lite, det är ju rätt behändigt då med en sommartidsomställning att skylla på. Men ärligt talat så tror jag att sommartiden är relativt oskyldig. Snarare så är det Askungen soom kan ställas till svars för detta, Rossinis Askungen vill säga. En uppsättning av den operetten från Metroploitan i New York gick på svt i Lördags kväll, som jag såg på, och ÄLSKADE!

Något som kankse redan har framgått en smula i min blogg kan jag tänka mig kan vara att då jag fastnar för något eller brinner för något då släpper inte jag det,blir lite sjuk kan man säga. Så även i de fall då jag hittar något som jag verkligen vill ha eller tycker om, som i det här fallet, så tyckte jag VERKLIGEN om. Naturligtvis vill jag ju då gärna dela med mig av min njutningsupplevelse till mina mdmäniskor, man ska ju inte snåla liksom. Sen finns det de sompåstår att jag är väl mest bara knäpp och vill att alla ska tycka som jag och uppskatta det jag uppskattar. Till det säger jag bara, tja, varför inte? Jag tycker ju ändå bäst så varför inte tycka som jag? Helt logiskt.

Hur som helst såg jag denna två och en halv långa uppsättning i Lördags kväll. På Söndag kväll var jag bjuden på familje middag hos min onkel, och kännde då att vad vore itne mer passande efter maten än en liten operette som dessutom råkar vara ett absolut mästerverk?

Så jag gick inpå svt play och drog igång den, säkerligen måste det ha förgyllt dagen om inte hela kulturkapitalet något enormt. Hoppas det vägde upp att det vart sent och han tydligen hade en tidig morgon som följde.

Sent om sides så kom jag slutligen hem efter en oändlig dag och ville inte annat än att stupa. Men vad finner jag då i min soffa? En stackars skäl som ännu ej fått uppleva vad jag upplevt, naturligtvis tar jag då mitt ansvar som kunskaps och framför allt åsikts spridare och sätter på svt play ännu en gång.

Så cirka kvart i fyra dade jag allmänbildat färdigt..

Och min uppmaning till er är nu givetvis:
Gå in på svt PLAY
Sök på Askungen
2011-03-27 | 01:46:50

Här stod jag vid ruinerna av Nice's slott ...

20110319470 (MMS)

Här stod jag vid ruinerna av Nice's slott och njöt av staden. Hade jag varit i Sverige vid denna tidpunkt hade jag istället blivit skalpellad och sydd, det var nämligen då jag hade fått den nya tiden för att ta bort pluppen som ser ut som en finne fast inte är en finne, och som förövrigt har blivit något av en följetång här i bloggen. Man kan säga att jag tyckte det här var behagligare. För alla er som väntar spännt på hur detta drama, eller ska jag säga thriller, ska sluta så har jag nu fått ytterligare en tid den 4/4. Får se om jag behagar befinna mig i Sverige då eller om det blir någon annan briljant smitningsplan..

2011-03-26 | 00:15:14

Man känner sig älskad!

20101001078 (MMS)

Idag har jag varit med min lilla Prinsessa, a.k.a Simbas bästa kompis, eller nej snarare han är hennes bästa kompis han är väl mest bara snäll och övar sitt tålamod.. Jag älskar verkligen barn och har alltid gjort så, ser verkligen fram emot den dagen då jag har egna om den dagen kommer och hoppas att alla som har välsignats med små liv har möjlighet att hinna njuta av den gåvan också. Men tills den dagen så kan jag hänga med den grymmaste 2½ åringen jag känner. Hämta

2011-03-24 | 22:15:14

Vår i Nice?

20110320476 (MMS)

Att möta våren i Nice är ju typ det bästa som kan hända en dag i Mars. Speciellt om man annars bor i Sverige. Dock kan jag nog konstatera efter min vistelse att våren definieras nog lite olika av svenskar och av fransmän. Hörde ryktas om 18 grader så jag var inte sen att slänga i shorts och kjolar i packningen, äntligen värme och sooool! Väl på plats så var det också mycket riktigt sol och cirka 18 grader, alltså hade jag ju tänkt helt rätt när jag packade tänkte jag. Väl ute på stan kände jag att jag som turist nog stack ut lite i folk massan, tog ett tag innan jag kunde riktigt sätta fingret på var det var. Tills jag upptäckte att infödingarna hade ju fortfarande UGGs på fötterna och sjalar och dunjackor och pälskappor!? Menar dom att jag var tidigt ute? Försökte jag bara lura mig själv? Skitsamma här gäller det att ta tillfället i akt och suga åt sig alla tillgängliga solstrålar! Kamoflerade mig med en liten basker dock, tänkte att det blir plus minus noll då..

2011-03-23 | 22:43:58

En fransk anekdot 2

20110322490 (MMS)

Som nämnts tidigare så håller jag på att avlida av trötthet, men just som jag tänkte runda av denna oändliga dag så drabbades jag av samvete! Jag kan ju inte med gott samvete gå och lägga mig utan att ha delat med mig av mitt senaste tillskott i fillefamiljen, det vill säga Louis Vuitton väskan från Nice! LV butiken i Nice var lite lurig måste jag säga ändå.. Den är belägen på en hörna och har således fönster som vetter åt två håll. Fick syn på denna butik och begav mig genast i riktning mot lyckan materialiserad (LV). Väl vid dörren så kommer jag inte in?! Hittar inget handtag?! Ingen ringklocka?! Ingen kattdörr ens? I förtvivlan ropar jag till mitt sällskap en bit bort -Hjälp! Jag kommer inte in! Jag hittar inte ingången..! -Kom! Om du inte ens kommer in i butiken så ska du inte handla där. -(snyft) nä..jag vet.. Dagen därpå däremot så upptäckte jag INGÅNGEN runt hörnet, vart insläppt och haffade en väska fort som fan innan dom ångrar sig och kompå att jag var tjejen som dagen innan stått och letat som en idiot efter handtaget på deras skyltfönster. Ändamålet skyr inga medel. Väskan är min!

2011-03-23 | 20:41:49

En fransk anekdot

Efter en på många sätt omvälvande och i allra högsta grad otippad och oplanerad resa till Nice är jag nu tillbaka här vid Lady Lovelylocks (min dator alltså, häng med lite nu..).

Vet ionte om man kan få jetlag av att åka till Frankrike? Kan man det så är det nog det jag har fått. Hmm..fått? låter som någon åkomma..jaja.. Är heelt slut, mat i mängder, Louis Vuitton och Chanel kan göra så med en uppenbarligen.

Innan jag tar itu med min sandlåda till golv (yuck) så tänkte jag hur somhelst först slå kol på vissa myter om Frankrike och fransmän.

Jag har i alla fall alltid hört folk prata om hur dryga och otrevliga folket är i Frankrike, speciellt om man inte talar deras språk, vilket jag tyvärr inte gör.

Tvärtemot vad dessa rykten antyder har jag inte erfarit någonting som kan bekräfta detta, super trevliga och otroligt service inriktade.

Exempelvis:
Plötsligt fann vi oss i behov av en pincett, vilket vi inte hade packat med oss. Men då vi ändå bodde på Grand Hotel så är det ju inte helt otänkbart att dok kan tillhandahålla service även i form av en pincett till sina gäster tänkte jag och ringde således ned till receptionen.
-Bonjour, recepsion!
-Bonjour, do you speak english?
-Oui, a little!
-Perfect, I was wondering if you have any tweezers?
-What?
-Do you have tweezers? A tweezer?
-What is this?  eehum..allo wait i let you talk to somebody else, one moment please madam!
...
-Bonjour madam, what can I help you with?
-I was wondering if yu had any tweezers?
-twitter?
-no, tweezer
-could you maybe spell that out?
-yes, t w e e z e r
-aha! tweezer! hmm..maybe if you wxplained to me what it is exactly that you plan to actually use the tweezers for, then I could see if maybe we have som equivelent equipment here at the hotel?
-ok..you know, to remove hair, pluck eyebrows and such..?
-..
-you can pinch things with it..?
-...
-its small made of metal..? to take away hair?
-maybe you need a beaty salon for that..?
-yes maybe, or if htere is a pharmacy  somewhere near..
-yes! it just so happens to be that we have a pharmacy in the same actual building as the hotel! so you dont need to go far at all because it is in the exact same building. Just out the door to the left, and you will find it in the same building.
-oh perfect I will look there then
-thank you madam!

Vet int eom det går att återge lyckan i hans röst när han äntligen kunde vara till hjälp och berätta vart apotektet låg, och att det till och med låg i samma byggnad! Dock tror jag inte att han ännu vet skillnaden mellan twitter och tweezer trots min målande beskrivningar. Man kan däremot inte anklaga dem för dålig service eller bristande engagemang!

Bon souar
2011-03-17 | 08:48:28

Blir härmed trevligt nog bortrövad till Ni...

Blir härmed trevligt nog bortrövad till Nice! Åter om ett par dagar.. Blir det jobbigt utan mig så kan jag föreslå att man kan även bläddra bakåt i bloggen så länge. Bon voyage por moi!

2011-03-14 | 21:10:20

..Och häng upp jack jäveln också..

Fick höra här om dagen att av karaktärerna i Vänner så liknas jag tydligen vid Monica, ni vet, hon den där pedantiska psykotiska galningen som typ får utslag om alla inte använder underlägg till sina drycker? Den där bossiga makt junkien? Sån är tydligen jag (stackars mitt offer till roomie), vem upplyste mig om detta föresten? Osman, viktigt att nämna, har fått önskemål om att han  skulle namedroppas här, så..osman osman osman, hoppas det blir bra så. Det uppstod nämligen lite svartsjuka då jag så  noggrannt omnämnde min vännina Nazanin i ett tidigare inlägg. Osman. Så.

Hur som helst har jag funderat, eller nja inte bara jag kanske, jag har ju faktiskt fått det berättat för mig, att det kanske inte är helt åt pipsvängen ändå det där. För vid närmare eftertanke så är det inte bara öppna skåpsluckor och sneda bordstabletter som gör mig insane in the nutbrain.

Jackor.
Jackor är också en hang up, eller snarare jackor sominte hängs upp är en hang up. Vet inte om det är konstigt, andra normala icke-Monicor kansek tycker det är både klädsmt och rogivande med lite yttrplagg som ligger strödda varstans i lägenheten som lite dekoration sådär?

Jag tål det inte i alla fall, blir stressad och det kryper i hela kroppen, är det inte lika stor ansträngning att hänga den på kroken som att slänga den på soffan eller hänga den över en stol? Men jag VILL INTE visa min reaktion på detta, fast svettpärlorna kanske skvallrar..

Vill inte uppfattas som den tjatkärring som försöker ta sig ut ur mig. Vilket leder till att jag går och hänger upp den själv, och hänger upp den igen , och igen, och igen, och igen.. Tydligen har mina gäster upptäckt detta beteende mönster som jag har och går nu demonstrativt och hänger upp jackorna själva samtidigt som de kiungör att
-Jag hänger upp min jaaacka nuuuu..
-Okej..tack.

Mina nerver har stillats och mina gäster dar drillats.
2011-03-14 | 20:49:36

Flugviktaren Fille

Okej, jag brukar inte drick akaffe, eller någon annan koffeinhaltig dryck för den delen. Eller ska man backa tillbaka så var jag VERKLIGEN en sån förut. Började redan i lågstadiet med färsk malda bönor och frenchpress varje morgon och sen trappades det upp till esspresso. Jag har alltid druckit för smakens skull och har aldrig tyckt mig märka av någon effekt av koffeinet, att man skulle bli piggare på något vis.  Har aldrig gjort varken till eller från för mig om jag druckit kaffe på mogonen eller mitt i natten, sover som den prinsessa jag är ändå.

Sen tog jag det hela till en ny nivå när jag upptäckte koffeinpillrerna i Gymnasiet någon gång, till slut var det så pass att det krävdes cirka 3-4 tbletter för att vakna på morgonen (vilka var för sig kan räknas som cirka -4 koppar om jag int eminns fel). Poängen är hur som helst den att jag stod under några år för en stor del av Stockholms kaffe konumtion.

Sen fick jag min synskada för cirka fyra år sedan och fick höra att jag skulle hålla mig borta för allt vad koffein, alkohol och allt det där hette. Allt som agerar som ett gift för kroppen och som kan minska näringsupptaget, dådetta kunde i värsta fall försämra min syn. Allt detta tog jag ju då väldigt bokstavligt och allvarligt, chockad som jag var antar jag.

Levde alltså sundare än sunnt under typ tre år, tills jag fick höra från samma doktor att jag nog hade överdrivit lite (ovanligt). Så lite smått har jag sedan dess börjat smutta vin och en och en annan latte. Tydligen blir jag väldigt underhållande vid dessa tillfällen har jag fått höra eftersom jag inte behöver göra mycket mer än att andas i närheten av rusningsdrycker så lättpåverkad som jag är.

Tydligen har jag ändå inte vant mig vid detta ännu, observera att det har ju faktiskt bara gått några år, så det kommer väl med tiden.

Alltså, tänkte att det kanske är bra att skärpa hjärnan lite nu när man sitter och pluggar, så tog mig en typ normal stor koopp kaffe häromkvällen itron om att jag var samma kvinna som jag en gång var. Vid nio tiden typ, kanske inte helt smarthar andra påpekat i efterhand, men jag, jag lär mig den hårda vägen jag. Var såå pigg fram till typ halv sex någon gång på morgonen när jag då insåg att det här ju inte stabilt alltså, ska upp om cirka tre timar igen. Kommer ju vara helt förstörd kommande dag tänkte jag.
Fast det var ju rätt lugnt märkte jag, vaknade före väckarklockan typ pigg som aldrig förr följande morgon, kaffet i mina ådror var alltså ännu aktivt..
Heela dan var jg pigg, detta kaffe höll alltså i sig i mer än tjugofyra timmar?!
Vilken lättviktare man blivit, man är visst inte ung längre..

Men nu vet jag, inget kaffe efter typ...lunch eller? Men skit också, vad var det jag precis hällde i mig då?
Jaha, man drart visst inte så mycket lärdom av sina erfarenheter nu när man blir äldre heller, uppesittarkväll!
2011-03-13 | 01:43:56

Ryktet nådde även mig

Ryktet nådde även mig ikväll, uppenbarligen var det något slags jippo idag på globen. Metodfestival? Melonfestival? Merfestinförval? Melodifestival? Vilken av ovanstående alternativ det nu var så har jag i alla fall aldrig sett något sådant, och det vore ju verkligen synd att förstöra ett sådant långt och fint rekord. Alltså slipper jag helst sådant om jag nu inte blir tvingad, och som tur var vart jag inte det heller. Det fanns ju ett fantastiskt bra alternativ på TV4 nämligen Leagally Blonde, sååå grym tjej, eller nej kvinna har jag ju fått veta att det heter nu mera när man är vuxen. Bästa förebilden och så inspirerande sitter jag och tänker när jag i samma stund får höra att "hon påminner rätt mycket om dig.." Då vart man ju glad, och så toppade jag av kvällen med en tidlös klassiker som Sleeping Beauty, och vids så gick man från kvinna till tjej igen i och med det.. När ska man växa upp egentligen? Ja, inte idag uppenbarligen hur som helst. Får väl hoppas att det dröjer innan jag drabbas av det där, Pippi, langa lite krumilurpiller då?

2011-03-12 | 00:59:10

Seqeall till finnen-som-inte-är-en-finne bortagningen

För er som har hängt med här i bloggarnas blogg så måste jag ju faktiskt återkoppla lite, och ja..ni sominte gjort kan ju bara börja läsa fårn början då så vet ni vad jag pratar om, ha så trevligt.

Anyway, kommer ni ihåg den där finnen som INTE var eller är en finne som jag gick till doktorn för att ta bort. Den där gången när jag fick betala 180 spänn för att han tittade på den med ett förstoringsglas och hällde typ alsolsprit i ögat på mig.

Idag skulle jag ju alltså ta bort den, med skalpeller och nålar och allt sånt där hemskt inblandat. Jag säger skulle eftersom att den är kvar, för jag missade tiden..

Nu ska jag alltså betala för ett besök jag inte varit på, och gå och gruva mig fram tills den 21:a istället och DÅ utsättas fpör detta, varför gör man så mot sig själv? 15:30 hade jag tiden, så vad gör jag när jag ser att klockan närmar sig 15:00? jag hoppar in i duschen?! Och är inte ens värst stressad, tar min tid, sjunger lite i munstycket och allt sånt där, klär på mig i lugnan ro och går hemifrån typ 15:40. Att jag ens går ehmifrån fattar jag inte varför jag gör. På vägen dit ringer jag ändå till stället och berättar att jag tagit fel på tiden typ, när jag då får beskedet från den jätte trevliga personen i andra änden att det yvärr är försent och att dom inte kommer att kunna ta emot mig och blir förvånansvärt nog jätte ledsen och besviken. Inte lyckades jag heller övertala henne att be doktorn jobba över, men däremot så antecknade hon i min journal att när jag väl kommer så kulle hon personligen närvara och hålla mig i handen.

Var detta typ en Freudiansk försening eller nåt? För ser man det så här så verkar det ju faktiskt inte riktifgt somatt jag ville gå, fast jag vill ju få det gjort. Kan man inte få narkos?
2011-03-12 | 00:03:20

What a day

20110311438 (MMS)

Okej, nu sitter jag här och ska berätta om min spa upplevelse idag, men för första gången så fick jag inget skriv flow?! Då är det ju tur att Vicky finns vid min sida, vilken inspirations källa. -skriv bara. -men vadå skriv bara?? Jag måste ju få inspiration! Det här är faktiskt skapande konst, och konst är ingenting som man bara beställer. -Vadå konst? -vadå vadå konst?? -aja..förlåt då.. Hur som helst så leder detta intro mig in på rätt spår i alla fall för det var denna mjuka och förstende kvinna som bjöd mig på en välbehövlig massage idag på..(vad hette stället vi var på Vicky? ehmm, baka punkt se. Vadå var det där jag fick en massage idag?? jaha nej..haha) Face & Body Spa i Vällingby. Wow, säger jag bara! Fast förvånansvärt nog så hade jag inga spänningar och knutar att rapportera om enligt massörskan (så säger man nog inte), förutom shopping musklerna, men det var ju inte helt otippat. Angenämnt att bli helt insmorad från topp till tå också. Väl ute i verkligheten igen behövdes givetvis lite choklad, och väl inne på Konsum fick jag mig en liten inblick i framtiden kände jag, kassor utan människor! Men inte nog med det, jag har även nyligen upptäckt ännu ett tecken på att vi nu lever i framtiden, nämligen, visste ni att man kan blippa SL-kortet UTAN att plocka ur det ur plånboken?? Vad komme härnäst? Telefoner som kan se varandra i? Ska sätta mig och smälta alla dagen intryck nu..

2011-03-10 | 17:22:44

Public Enemy

20110310433 (MMS)

Typiskt när man har bråttom så ska trafiken naturligtvis stoppas upp av någon obegriplig anledning. Vad är det den här gången då? "vi står stilla här ett tag nu på grund av en trygghets undersökning som vi just nu håller på att genomföra." jaha, och vad är DET för något nu då?? Det var något nytt, förstår dock inte varför det var tvunget att genomföra denna just nu, prick när jag ska åka? Suck.. Så kommer det på såna där tunnelbanevakter och går fram till..MIG?! "är det din hund?" något förbryllad "ja.?" "ok, kan du ta ner honom från sätet?" sen gick snubben av och signalerade till föraren att nu var det tydligen lugnt att åka igen. Menar dom att de stoppat upp trafiken för vår skull? Men det är ju klart att det kan ju inte kännas så särskilt tryggt med en hund på stolen, en klar säkerhetsfråga.

2011-03-10 | 15:40:52

Att skriva en C uppsats tycks inte vara li...

img_20110310_121 (MMS)

Att skriva en C uppsats tycks inte vara lika motigt som alla hela tiden påstår. Det är ju mestadels en cullinarisk upplevelse hur som helst, dagens skapelese är en i allra högsta grad estetiskt tilltalande färskpressad apelsinjuice. Och när vi fick lite tid över mellan födointagen knåpade vi ihop ett antal sidor.. Men jag vet i och för sig inte om jag misstolkat något, jag har i alla fall uppfattat att huvusyftet med den här terminen är ät så mycket som öjligt och utveckla dina matkunskaper, eller? Har intde riktigt förstått kopplingen till socialt arbete ännu (läser till socionom), men det ger sig väl.. Bom apetit till mig så länge då!

2011-03-10 | 00:15:06

Pretty in Pink

AAAhh! Jag behöver en ny dator, denna är som en tickande bomb numera, det är bara att ta i allt trä som finns och hålla alla tillgängliga tummar att den inte tappar hoppet innan jag hittat en värdig ersättare. Som jag har älskat denna dator i nu fyra år..ack ack..

Så då tänker jag att om jag nu ska tvingas byta ut så tappert kämpande Lady Lovelylocks (ja, jag har döpt den till det) så kan den ju åtminstone va rosa. Och ska den ändå vara rosa så borde den ju matcha mobilen.. Pling! Så var en tvångstanke född och nästa steg att bli manisk.

I ärlighetens namn känns det ju rätt jobbigt nu att det inte är den jag skriver på. (vet inte om jag borde skriva så på den HÄR datorn, hon kanske blir arg..? men men jag lever farligt då..)

Så jag började mitt sökande i dag, åkte till Kista och gick runt i diverse butiker osm kan tänkas sälja datorer och framförallt rosa sådana, fick mig en liten lista som verkade lovande. Självklart kan jag ju inte nöja mig där, inte förrän jag har funnit the one. Så väl hemma ringer jag runt till alla de olika dator tillverkarna jag kommer på och förklarar ingående vilken typ av dator jag vill ha vad gäller prestanda, display, tum, hårdisk, ramminne och allt det där. Jag lät nog rätt smart tycker jag..

-ja visst! jag tror jag har något som kommer passa dina behov perfekt..
-..mm, fast framförallt måste den vara rosa!
-jahaa?
-ja, alltså det är så här att jag har en rosa mobil och jag vill att den ska matcha den. Så jag tänkte att om du kunde leta om en bild på min mobil på nätet så kunde du jämföra den nyansen med vad ni kan tänkas ha så att det matchar!
-eeeh..ok..?

Jag tror inte att jag uppfattades som en lik aseriös konsument längre, fast egentligen bryr jag mig inte huvudsaken är ändamålet.

Resultatet av mina eftersforskningar vart i alla fall att Sony vaio har tydligen en rätt nice rosa dator i nu läget men kommer släppa ytterligare en rosa modell i slutet på April. Detta känns ju sjukt jobbigt. Jag vill som sagt ha min dator nu men tänk om jag köper den befintliga och så dyker det upp en ännu mer fabulös rosa dator sen, som jag inte kommer vara ägare till?! Vänta en månad?? Suck

Kanske borde ringa tillverkarna och be dom öka takten ett par aningar, det är ju faktiskt mig det gäller..hellooo?
2011-03-09 | 21:10:27

Kontaktanonns

Skriv något om mig, skriv hur gott jag luktar, så kanske folk blir intresserade..

Detta är min morbrors ord som beskriver sig själv som en som fått för mycket av det goda så pass att han är så att säga överklok och tycker således att det är hemskt jobbigt att tvingas umgås med folk med "bristfälliga hjärnor" dagarna i ända, men så tillägger han lite tappert att ja, någon måste ju lysa upp gettot. Vilken han då gör menar han, som en stjälrna strålar han över alla de stackars människor som alltså fått för lite  av det goda och lever sina liv in the getto.. (det sista där sjöng han med en nyans av Elvis Presley i rösten..)

Denna strålande stjärna är alltså 47 år (eller..?), singel och har minsann inte vuxit upp i någon hyresrätt när han var liten. Det bör även nämnas att han är innehavare av en kristallkrona utan dess like som vid beröring ger ifrån sig ljudet av lyx och flärd (den får dock inte vidröras då man kan skada kristallerna!!).

Intresserad?
Blir du nyfiken?
Är detta någon för dig?
Eller snarare, är DU någon för honom?
Hör av dig..

Varför skriver jag nu detta? Out of the goodness of my heart? Nej, för att jag har blivit utlovad ett par snuskigt snygga Dolce & Gabbana handskar om jag hookar en (bra) dejt till honom. Så, hjälp mig hjälpa honom att hjälpa mig nu.

ps.han kan även cyckla på en enhjuling

Hederlig som jag är har jag nu även informerat morbrodern i fråga om att han nu finns på marknaden.
-Är det sant? Har du gjort det?
-Japp
-Jaha, nu börjar det hända grejer..vad skrev du då?
-Det får du läääsa..
-Men säg vad du skrev då! Skrev du om min romerska profil? Eller grekiska profil kanske det heter..? Nej, du skrev säkert någonting jätte taskigt att jag är typ en clown med stor röd näsa?!
2011-03-08 | 16:05:26

Name dropping

Jag är ju som bekant ny på detta bloggeriande, men trots det har jag redan hunnit få klagomål blev jag varse idag. Tröffade en fantastisk kvinna här om dan som även är en av mina äldsta vänner (jag menar inte att du är gammal, bara att jag kännt dig länge, så chillax), och hon blev ju naturligtvis besviken över att hon inte vart namedroppad här hos mig.

Alltså, Nazanin, kära Nazanin här kommer det. Jag träffade alltså min long gone Nazanin äntligen och jag och Nazanin softade lite  och kolla in en film, som jag för övrigt även kan rekomedera till resten av folket, sjuuukt rolig, Despicable Me, heter den eller den töntigare svenska titel lyder, Dumma Mig. Men i alla fall när jag och Nazanin hängt fördigt så skulle jag gå från Nazanin, och där Nazanin bor är det en hyfsat lång trappa ner från kullen där Nazanns hur ligger.
Observera att jag nämner Nazanins namn..
Denna trappa var nu antingen typ borttagen eller bara bortsnöad som sedan fryst till is, hur som helst var trappfunktionen på trappan (Nazanin trappan) inte särsklit aktiverad.

Där går jag alltså med stilett klackar, kappa, gucci solisar och gucci väska och typ leker bergsbestigare fast tvärtom (neråt alltså), bergsnedstigare kanske det heter då? Tänkte att klackarna kunde agera ishackor och försökte köra ned dom i marken för att få fäste, det var himla meckigt..

Till slut märkte jag att i den här takten så kommer jag ju aldrig hinna till bussen, som för övrigt skulle gå från hållplatsen som låg cirka tio meter framför mig, så det vore ju lite enerverande minst sagt.

Jag fattade alltså beslutet att jag gör nog bäst i att sätta mig på rumpan på min lilla kappa och helt enkelt kana ner som en småunge, bättre det än att ramla och typ paja solglasögonen eller nåt, det hade ju varit ännu skämmigare.

Var det någon som såg en icke pulkaklädd tjej åka pulka utanför Nazanins hus i Söndags, så var det i alla fall jag.

Och , ja, jag hann med bussen.
2011-03-08 | 15:46:56

Whats mine is mine!

Idag har jag blivit traumatiserad, torterad, utsugen, skadad och ja, rent utsagt bestulen!

En gång om året går jag till min ögonlägare bara för att kolla statusen på min syn nedsättning, ja ifall den har förvärrats, förbätttrats eller bara hållit sig på samma nivå.. Som tur var så var det ingen försämmring där, jag är evigt tacksam om jag får behålla min syn som den är nu, men hur som helst så höräven saken till att vid varje sådant här tillfälle så ska mina värden kollas, då eventuella näringsbrister eller vad det nu kan vara kan även de vara avgöande.

Och här kommer det, för att kunna göra det så måste man tydligen TA mitt BLOD!! Det är ju MITT och skall helst så förbli, sjuksyrran i fråga har alltså fört in ett främmande föremål i min blodådra, ryser när jag tänker på det igen, och sedan STULIT något som är mitt! Det känns ju inte riktigt okej. Jag brukar be (nja, kräva är väl snarare rätt ord) om att få en sån där barn nål som är extra tunn eftersom jag, trots mitt tuffa yttre, är obeskrivligt rädd för sprutor.

Den här syrran hade faktiskt förståelse för det och sa att jag var faktiskt jätte duktig och klappade på mig, jag tror att det var för att hon tog min högerarm. Annars brukar folk inte ta mitt avståndstagande gentemot nålar på allvar eftersom jag har en del tatueringar som är relativt stora, varav en på vänstra underarmen.

-Vadå nålrädd?? Hur har du kunnat göra den där då?  Det där är ju mycket värre, måste gjort jätte ont ju. Och föresten är det här bara ETT stick ju.

-Men det är inte samma saaak ju! Det är skillnad, så ta det jävligt lungt nu..

Skillnaden är ju den att tatuerar jag mig så går ju nålen för det första inte IN i någon blodådra eller något sånt äckligt. För det andra så tas det inget ifrån mig, utan jag tillvörs någonting, man kan säga att det blir ett mervärde!

Efter denna pärs var jag ju givetvis tvungen att belöna mig, systern SA faktiskt att jag var duktig, med två par nya skor, föresten fick jag medhåll från henne i det och hon plussade dessutompå att jag behövder nog ta mig en latte i solen också..

What a day..
2011-03-07 | 23:46:31

A little less conversation, a little more action..

Nu händer det grejer, min blogg håller på att bli beatyfied av min nyfunna men ändå så kära systerdotter som nu dedikerat all sin tid framöver, godhjärtad som hon är, åt mig och min blogg (som sig bör visserligen).

Vet inte om ja nämnt det men hur som helst är en av de diagnoser jag ställt på mig själv, som den lekmanpsykolog jag är, är hur som helst någon form av mani. Detta är dock inget jag kännner att jag lider av, det kan tvärtom vara ganska bra ibland, man kan kort säga att jag får helt enkelt saker och ting gjorda. Helst tar jag saker i egna händer och fixar själv, för lets face it, ingen kan göra det lika bra som jag.. Men i de (få) fall när jag finner mig i en övermäktig situation så ser jag då till att någon annan handligskraftig eller allmänt kunnig människa agerar åt mig, helst i enlighet med min instruktioner för min sinnesros skull..
Som sagt så+ är detta inget som JAG lider av, men jag kan tänka mig att det kan vara en aning påfrestande och lite utmattande för de som drabbas av detta.

Detta med bloggdesign är ett exempel på en sådan sitation som jag helt enkelt inte känner att jag kan bemästra, men bemästrad måste den ändock bli!

Det är här min systerdotter kom in i bilden..

PÅ FACEBOOK CHATTEN:
-Hej! Hur mår du??
-Hej, det är bra själv?
-jodå..lässer du minblogg föresten?
-haha, ja..
-jamen vad bra då..är du bra på bloggar? Vet du hur man designar dom?
-njae, men jag kan kolla..ja! Här är en länk med instruktioner hur man gör!
-Men guuud va bra tack gumman..fast du, jag fattar ingenting, kan inte du kolla eller?
_eeh..jo, vadå vill du att jag ska läsa åt dig också?
-ja, om du vill! =)
-ok..

Två dygn senare sitter tjejen fortfarande och krigar för min skull (tung är hon). Stackarn har alltså intensiv utbildaqt sig till typ IT-tekniker nu på grund av mitt infall.

Nu så här i slut tampen kom Vicky hem och fann mig parkerad framför datorn i med snillet i telefonen och lägger kommentaren
-Vadå har du fått din mani igen nu eller? Vill hon typ gå och lägga sig egentligen?
-Sssshh!! Det är ju snart klart..

Får se om man blir uppsagd som moster efter detta..
2011-03-07 | 13:33:38

Jag var och handlade till lunchen i konsum...

20110307432 (MMS)

Jag var och handlade till lunchen i konsum men kände att man hinner nog avlida innan den blivit tillagad. Så jag tjuvstartade lite på chockladmunkarna medan jag handlade. Väl i kssan tänkte jag att det skadar ju inte att försöka, så jag frågade om man inte kunde få lite rabatt eftersom dom var ju tuggade på? Fast det gick inte hem, det var ju mina små bitmärken..

2011-03-06 | 12:35:00

Till min förtvivlan upptäckte jag att efte...

20110306426 (MMS)

Till min förtvivlan upptäckte jag att efter dammsugningen återstod endast ett av två Swarovski örhängen. Då jag utan framgång sökt där de kan tänkas finnas så fanns bara ett alternativ kvar, djupdykning i dammsugarpåsen. Sjukt äckligt men vad g6r man inte f6r sina Swarovski? 

Lagom tills att jag geggat klart i smutsen så ropar Vicky från mitt rum att hon hittat dom! Dom fanns alltså aldrig i dammsugaren..

2011-03-05 | 21:51:26

Det var en gång..

Jag blev nyligen varskod att jag har tillåtelse att inkludera minkära vän och extra lilla syster, fröken cickelini tortelini, i mni blogg. Och det är ju helt rätt, sådant måste man ju faktsiskt fråga om lov om ju, nu när man är en offentlig person och allt. Detta fick mig i alla fall att fundera lite över mina och hennes gemensamma bravader..

Som lite bakgrund till vad jag nu tänker berätta su ska jag först nämna att jag är inte sådan som har för vana att ljuga, jag ser nog mig själv som en ganska så ärlig person, vilket är väl tur för det är nog så att synden straffar sig själv tändå..

Hur som haver var jag och Cickan ute på en runda på Stureplan i sommras efter att ha nyligen kommit hem ifrån en tung Rom vistelse, och givetvis kännde vi inte att nattlivet här kunde på något vis mäta sig med bella Roma. Det var lite allmänt dött på Stocckholmsklubbarna, vi står utanför Sture och velar lite om huruvida det är värt att ens gå in alls eller ej. Det är då vakterna börjar prata med oss och fråga lite om ifall vi ska gå in? Vilka vi är och så vidare.. Då hör jag orden komma ut ur mitt sällskaps mun

-Nä men alltså vi blr ju inte här egentligen. Vi bor i Rom och åär bara här och hlsar på lite..

Vilket inte var sant, men innan jag hinner reflektera över det så hör jag mig själv haka på

-ja, vi vet ju inte riktigt vart man ska gå ut här i Stockholm, det verkar ju vara rätt så dött?

och så var bollen i rullning och det fanns ju ingen hejd på den. Vi stod säkert och pratade i någon kvart om varför vi bodde där och vad vi nu gjorde här. Hur det kom sig att vi pratade så bra svenska och föresten in gen italienska? Helt plötsligt hade vi svar på allt och jag trodde nog nästan själv på det för allt lät ju faktiskt väldigt bra när vi la upp det på DET viset.

TILLS en viss vakt stack en nål i min ballong..

-Men bor inte du i Hallonbergen, har inte du en hund?

-eeh..jo..men asså..ja, jag bor i Hallonbergen när jag är i Sverige, jag har enlägenhet där också.. ocheeh..hunden tar jag ju med mig när jag åker hem igen, till Rom alltså..  hur vet du det föresten?!

-aha.. okej, nä jag har sett dig..

Och då undrar jag vad oddsen är denna stureplansvakt har sett mig i Hallonbergen?? Men det roliga är att mitt straff för mina synder slutar inte här. Cirka två månader senare , det vill säga nästa gång jag gick ut typ, så var vi två tjejer till att börja med men allt eftersom kvällen gick så vart vi allt fler i sällskapet då det verkade som att typ alla var ute denna kväll. Slutligen var vi ett rätt stort gäng och när de4t börjad enärma sig hemgång anlät sig några ytterligare som jag inte kände sen innan, trodde jag, eftersom att jag har en synskada och således inte ser folks ansikten eller kan känna igen dom för den delen. Så jag vart intet ont anandes presenterade för min väns vän.

-Hej..

-Men bodde inte du i Rom?

-Du skämtar..shit asså..eh..ja jo det gjorde jag men jag har flyttat tillbaka nu....(kommer inte tåget snart?)

Man drar en sketen liten vals och får äta upp det hela sommaren, man ska inte ljuga.

Speciellt inte nu föresten när man ska bli offentlig person och allt, när det här hände var jag ju inte ens kändis..hahah..
2011-03-05 | 21:04:22

Att hålla sig i form..

Såå.-.nu har jag fått tillbaka mina fem klänningar som jag läåmnat in till  en liten sömmerska i Sunbyberg, som för ovanlighetens skull verade ha viss insikt om vad hon sysslar med. Jag har haft dessa klänningar hängandes i, jag vet inte hur många år eftersom jag inte kunnat använda dom då de från början varit för stora, super fina allihop som jag fått från lite olika vänliga själar.

Varför det har tagit så lång tid att få dom sjusterade är för att jag valt ut denna sömmerska med stor omsorg då jag tyvärr har erfarenhet av att ha fått plagg massakerade tidigare av människor som ansett sig göra underverk, och det kanske det är också om man gillar zickzack stygn över exakt varenda millimeter av hela rumpan..vad vet jag? Känndes dock inte riktigt som min look ändå..

I vanliga fall går ju tålamod, väntande och allt sådant helt emot min person och är inget jag förespråkar men i vissa  (må dom vara få) så kanske de lönar sig trots allt. För klänningarna vart faktiskt jäkligt bra, det vill säga att mina recept på klänningarna följdes till punkt och pricka (jag tycker om att instruera folk).

Däremot så kan jag ju inte påstå att dom gjorde sig lika bra på mig i verkligheten som jag hade tänkt mig, med andra ord har den senaste vintern int einnfattat någon nämnvärd motion och det var ju lite sådär att upptäcka, särskilt inte när man trots konstaterandet i alla fall inte finner motivation nog att göra en armhävning eller två, då måste man ju typ spänna en muskel, eventuellt bli svettig, men framförallt lägga ifrån sig chockladbiten man har i hande, ovärt.

Så.. jag tänkte att NÅGOT måste jag ju göra och då kom jag på att jag har några hundraåriga tandbleknings skenor med tillhörande gel som man kan slänga in. Jag resonerade som så att har man ett tillräckligt bländande leende så märks nog inte resten?

Jag har slutligen alltså suttit och dreglat  och sett ut som en apa i 20 gånger 20 minuter, bara för att upptäcka att jag la kanske inte i någon gele eller? Det smakade varken särskilt illa i munnen eller vart värst vitare. Men så vart jag ändå informerad om att man får tydligen inte äta något alls på två timmar efter denna anti-kräk-övning för då kan man missfärga tänderna helt, det vill säga om man nu har blekt dom, vilket jag är osäker på. Så för säkerhets skull, om jag har fattat det här rätt, ska man alltså sitta här nu med samma färg på tänderna lika mycket gäddhäng och inte får man trycka i sig något som tröst?

Det vart ju jätte bra det här.
2011-03-04 | 10:55:14

Go green..20110304424 (MMS)

Det är ju mycket miljöfrågor på tapeten nu för tiden, så jag skulle vilja säga att jag på sistonde har blivit en slags miljökämpe. Tänk så mycket vatten som slösas dagligen när det finns de som inget har. Tänk så mycket resurser och energi som görs av med i skönhetsindustrin. Tänk så mycket plast det går åt till alla förpackningar med ansiktskrämer och dylikt. 

Jag skulle vilja säga att jag nu mera är en hängiven återvinnare. 
Jag skulle även vilja säga att det är resonemang som dessa som lett mig fram till beslutet att återvinna mitt smink nu för tredje dagen i rad. 

Det skulle ju vara trevligt att kunna säga alla dessa saker, men ärligt talat är jag tyvärr ingen miljöaktivist att tala om utan jag har helt enkelt inte haft tid. Så blir det väl när man jobbar på nätterna och pluggar och gör allt annat vad man nu ska hinna dagtid.

Så här har ni mig i tre dagar gammalt smink..! Haha

2011-03-04 | 00:43:54

Men NU tror jag att jag fick till en nagel...

20110304422 (MMS)

Men NU tror jag att jag fick till en nagelbild eller? Tuffa Barbie naglar är det hur som helst, im a Barbie girl in a Barbie world..its fantastic.. :)

2011-03-02 | 19:38:24

men stäng luckjäveln då?

När man läser till socionom (alltså jag), eller liknande så kommer man ju in en hel del på olika diagnoser och psykiska sjukdomar/funktionshinder. Undrar om det är faktumet att jag har dessa tankar, till följd av detta, mer eller mindre konstant närvarande i mitt huvud som gör att jag går runt och försöker idientifiera vad eller vilka olika diagnoser min omgivning kan tänkas ha. Och inte minst vad jag har?

Inte för att det gör någon skillnad på något vis egentligen man är denb man är ändå, det är bara ett trevligt litet tidsfördriv att leka doktor, där ingen går säker..

Men det jag nu funderar på är just hur normala de väldigt högljudda monologeran som brukar äga rum i mitt huvud är..?

Jag kan till exempel bli sjukt störd av vissa, enligt många, bagateller. Exempel om inte bordtabletterna ligger i linje med varandra, kuddar som ligger fel, menframför allt öppna skåsluckor!? Så här kan det låta..

Min käraste roomie som uppenbarligen och hälsosamt nog inte har issues med dessa ting kan ha en tendens att lämna diverse skåp och lådor öppna i köket vid de speciella tillfällen då hon ägnar sig åt mat lagning.

I MITT HUVUD:
Okej, nu är skåpsluckan öppen..men hon har inte satt sig ännu, ås hon stänger säkert den snart. Jag ska hålla ut.
Jaha, nu satte hon sig och börjar äta utan att ha stängt den.. (?) Jaja, jag ska ändå hålla mig, vem vill bo ihop med någon jobbig extra morsa som bara tjatar?? Föresten, vem vill VARA en sådan? Inte jag i alla fall.. im cool, det är lugnt, jag ska släppa det här nu.
...
Men alltså blir inte HON störd av det?? Hur får hon ens någon matro? Snart måste väl även hon få nog, jaha..det kankse är någon variant på arga leken det här, vem som viker sig först? Ja, inte fan ska det bli jag i alla fall, jag ska nog vinna det här..!
...
Nä, alltså snart spricker jag, det kan ju inte vara normalt att bli så här störd av en skåpslucka, jag är ju uppenbart sjuk, hon ser ju helt oberörd ut..jag är väl neurotisk? Grova tvångstankar?
...
Men okej, jag KAN bemästra det här, om jag inte tittar dit då, jag fokuserar på mitt istället...näe, går inte jag VET ju hur störd estetiken i köket är!
...
STÄNG DEN FÖRBANNADE SKÅÅÅPSLUCKAN FÖR I HELVETE!!!

UR MIN MUN:

Förlåt Vicky, men du skulle inte kunna stänga luckan möjligtvis? Det är bara en aning störande..?
Tack snälla du
Puss Puss


Så, där var en liten inblick i vad som försig går bakom kuliisserna här, kanske oroväckande eller betryggande för de som känner igen sig att veta att de inte är ensamma..and tahts all I have to say about thaaat.
2011-03-01 | 21:39:18

Och här har vi de färdiga små skapelserna!

20110301415 (MMS)

Och här har vi de färdiga små skapelserna!

2011-03-01 | 16:51:50

coco for coconuts

Idag har jag ock minkära roomie ett års jubileum, vilket givetvis måste firas! Så ikväll drar vi på med trerätters, jag skall alltså stå för förrätten och efterrätten och Robert Welsh (se tidigare inlägg) för huvudrätten.

Till denna högtid vill jag ju ställa till min något särskillt till efter rätt, så jag tänkte i natrulig ordning att dett fordar en kokosnöt! Och jag skall ha denna kokosnöt i specifikt två halvor så den kan fungera inte enbart som smaksättare utan öven som serverings kärl. Frågan är alltså, hur delar man på bästa sätt enkokosnöt utan att den blir små smulor? Det jag har att tillstå med hemma är antingen yxa, hammare, kofot eller bultsaz..ingetdera kändes ju värst lockande bara omständigt. Så jag frågar personlen på bästa Kosum i Hallonberen där jag köpte den om inte dom kan dela den lite snyggt på något vis?

-ja, jo vi kanske har något bra köttkniv eller så i charken, kom med så ska vi se vad vi kan ordna.
-ja! gud va bra! tack tack
-Hmm, då ska vi se här, den här kniven kanske..? ..nähä..vi provar med den här då..hmmh..det här var ju inte så lättska hämta något annat..

Medan han försöker såga och skära med diverse tillhyggen hör jag hur övrig peronal börjar leta efeter sin kollega då han även verkar behövas på annat håll nu, och någon insatt person svarar  att
-nej men han håller ju på med kokosnöten!

Tillslut kom han väl fram till att det kanske var rätt lönlöst att hålla på på detta vis mendå¨ komnågon på åatt Pris Extra har väl en såg? kolla där!

Sagt och gjort. Nummer upplysningen fick koppla mig till PrisExtra i Hallonberhen.
-Hej! Jag har en kokosnöt här som jag skulle vilja ha i två delar och undrar om ni kan hjälpa mig med det? Hörde att ni lär ha en såg där?
-Ehh,njae det tror jag nog inte att vi kan eftersom det här är ju ett kontor och vi har nog ingen såg inte..
-jaha ok, jag trodde ju jag ringde till butiken?

Så försker vi igen då
-Hej! Har ni möjlighet att dela på en kokosnöt åt mig?
-javisst! inga problem kom in med den bara!

Skön peronal. Skön butik. Hallonbergen är bra!

Så kom jag alltså in i butiken med mn lilla kokosnöt i handen och undrar om någon här kan hjälpa mig?
-jaha de4t var du med kokosnöten? jamen jag är strax tillbaka med den!

Någon minut senare stod jag där med min fina perfekt delade kokosnöt!

Då slog det mig att nu när jag väl gått hit borde jag väl spana in erbjudandena och de var ju uppenbarligen en hel del..och eftersom jag inte hade plockat med mig någon korg så börjae killen, i god service anda, stapla och bära allt för hand vilekt han slutligen packade ner fint i två jullproppade kassar åt mig, givetvis sorterade efter kylvaror respektive torrvaror. Cred till PrisExtra.
Jag heter Félicia, är 25 år och bor i Stockholm med min hund och min roomie. Jag både pluggar, jobbar och snart är jag kontaktfamilj också till en liten prinsessa. Med andra ord är jag en grymt upptagen men dock livsnjutande kvinna som inte har tid för någon fritid men däremot allt annat som kan förgylla livet. I denna underbara blogg tänkte jag även förgylla era liv med mina vardagsäventyr. Välkomna till min underbara värld kära ni! Och kom ihåg, allt är enligt Fille.