2012-01-26 | 09:15:14

Jag är på världsturné

ja, kära läsare..mycket har hänt sen sist..
jag har äntligen tagit min examen och för att fira detta har jag nu plockat med mig min roomie på USA turné. På fyra veckor ska vi beta av Las Vegas, Hawaii (big island), Maui, Atlanta och New York. Vi hade tänkt få med Los Angeles, Mexico, Philladelphia och Miami på den här trippen också men vi insåg väl då den där dagen på Ticket att det blir kanske en mer stressande än en avkopplande semester då. Jag skulle väl vara ännu närmre min utbrändhet med den resplanen.. Jag tror det vart alldeles lagom så här.

Vegas har vi redan ödelagt bakom oss, det var fantaboulöst!  Fast egentligen borde jag väl börja från början.. det var ju inte helt lätt att komma iväg och dit..

I vårt hushåll äger vi  ju alltså ingen våg, har aldrig riktigt förstått poängen med en sådan, det är ju egentligen ganska ovesäntligt vad den visar för siffra. Förutom just när man ska resa förståss.. Det finns ju vissa viktbegränsningar på vad man får packa med sig, och tro mig, det är ingen lätt sak att packa för så många olika klimat och under en sådan lång period.
Jag gick alltså på dörrknackningsrunda i min port och fanns lutligen en vänlig skäl som hade någon slags antigk och inte så välanvänd våg, då siffrorna knappt synters på grund av dammlagret, men som jag hur som helst fick låna ner. Tack. Så+ jag tänker alltså så här i efterhand att den nog var lite skev för redan på Arlanda hade vi alltså båda två grov övervikt i våra väskor. Och vi som givetvis hade tänkt o shoppa på vårt äventyr..  Det var bara att tömma äver så många kilon som krävdes i några lags kassar vi fick vid incheckningen och som blixstlåsen genast gick sönder på..
Så här kan man ju inte resa när mamn ska runt halva jorden med en si sådär hundra stop på vägen. Med andra ord, jag behöver köpa ett handbagage. Louis Vuitton. Annars kan jag lika gärna fortsätta konka unt på mina Arlanda kassar ända till Hawaii känner jag. Ska det va så ska det va. Och det var! I en vintage butik i Vegas satt mitt lilla tillskott och väntade på mig. Känner mig hel nu.
Fast när vi landa på Hawaii så skrattade dom så åklart åt oss, vi var ju så att säga en aningen overdressed för den här crowden kan man ju säga..

För att dförklara nivån kan jag ju återge en lite anekdot som min pappa som bor här berättade att han fört i dom här trakterna.
Två tjejer hade tydligen kommit in på det lokala haket/cafét varpå två män som redan satt där säger till varandra att Wow, kolla int tjejerna, dom kan inte vara härifrån, odm har ju tänder..

Ja, ni hajjar..


Nu vet ni i alla fall var jag befinner mig, varför och lite hur det hela gick till att ta sig hit, ska försöka att uppdatera allt eftersom men nu orkar jag inte mer har haft enlång dag av klättrande på världens mest aktiva vulkan, Kilauea, har hajkat i regnskog, gått igenom lava grottor, sett glöden ur en öppen vulkan och fått svavelsyra regn regnat på mig. What a day!

God natt och Aloha gott folk!
2012-01-15 | 01:21:58

Igår kom alltså äntligen den dagen jag str...

img_20120113_172 (MMS)

Igår kom alltså äntligen den dagen jag strävat emot och väntat på i tre och ett halvt år. Nämligen Fredag den trettonde. Haha, nej närmare bestämt så syftar jag ju såklart på min socionom examen. 
Ska jag vara ärlig hade jag först inte ens tänkt gå på min egen cermoni. Jag hade ju en vax tid då! Men nu när den ändå gick att flytta så tänkte jag att det vore kanske synd att missa ändå? Det är ju inte varje dag man får en Universitets examen. Och nu kan jag säga att jag är verkligen glad att jag inte var och vaxade mig istället då. Det var en jätte fin cermoni som faktiskt kändes jätte specielt att få vara med om. 
Jag är även jätte glad och tacksam emot er som kom och delade denna milstolpe med mig! 
Jag brukar här i min blogg försöka hålla en nivå som absolut är personlig men helst inte privat. Men nu mina kära läsare, kommer jag att dela med mig av båda delarna.

Under hela denna resa som den här utbildningen har varit så har jag hela tiden haft förmånen att känna ett fantastiskt stöd från ALLA i min omgivning vilket har hjälpt mig något enormt, tack! 
Speciellt två personer har varit en stark inspirationskälla för mig. Två personer som många gånger fick mig att hitta styrkan att kämpa vidare när jag egentligen inte orkade, allt för att jag ville göra dem stolta. Dessa två personer hade jag nästan kunnat göra vad som helst för att de skulle ha varit med igår och delat den upplevelsen med mig. Det hade betytt obeskrivligt mycket att bara få se deras ansiktsuttryck. 
Men tyvär delade vi inte gårdagen och heller inga andra dagar som komma skall för de lämnade oss och livet här på jorden alldeles för tidigt. Dom jag talar om är min oslagbare morfar och min underbare fostermamma. Tack för allt ni gett mig, jag saknar er så! 

Visserligen är jag övertygad om att dom fanns hos mig igår på det enda sätt de nu kan vara närvarande nu, i anden, och övertygelsen om det rörde mig till tårar.. Jag ska alltid bära er hos mig!

Men som sagt, tack till alla ni som hjälpt mig bli den jag är och komma dit jag är idag! 
VARJE PERSONS FRAMGÅNG ÄR I GRUNDEN RESULTATET AV ETT LAGARBETE 

go team fille :)

2012-01-09 | 00:51:38

FANFAAAR! Jag meddelar härmed att den noto...

FANFAAAR! Jag meddelar härmed att den notoriske och oh så försenade tentan är inlämnad! Aaah! Vilken lättnad, men andas ut kan jag ändå inte göra riktigt än, har tre till att dra av under den kommande veckan..vi ses på andra sidan av min socionom examen allihopa! Fredag den 13e, då smäller det!!

2012-01-06 | 01:14:26

Ibland är jag för rolig,.. Måste berätta f...

Ibland är jag för rolig,.. Måste berätta för er, jag var på sjukan här om dagen. Men lungna, hold the flowers, jag var inte patient bara besökare! Hur som haver skulle jag avlägsna mig från det sjukliga huset då jag gjort mitt där, detta från ett annat håll än det jag entrade ifrån och hade således lite svårigheter med orienteringen. Äntligen fann jag receptionen och gick fram till killen i luckan för vägbeskrivning till närmaste busshållplats. "javisst, direkt ut här till vänster och så har du hållplatsen precis framför dig". Tack säger jag och går direkt åt vänster så som han pekat och finner där mycket riktigt en dörr som jag beslutsamt och upprepade gånger rycker i utan resultat. Jag går då tillbaka till killen som tycks sitta på all info i luckan och undrar hur man ska bära sig åt för att ta sig ut härifrån egentligen? Då pekar han på de stora glasdörrarna mittemot receptionsluckan och säger "först går du ut DÄR och SEN till vänster.." 
 Då inser jag att jag just stått och slitit i dörren som leder in till honom. I vissa lägen skulle det ju faktiskt vara kul att kunna se folks ansiktsuttryck, det vill säga hans och hela hopen människors reaktioner som satt i det fullsatta väntrummet. Just då vart jag mest arg, men så här i efterhand var det ju faktiskt jätte roligt!
 God fortsättning på er allihopa nu och kom ihåg att HAPPINESS IS A STATE OF MIND, så bestäm er för att göra 2012 till ett år fyllt av glädje, lycka och välmående. Det är ingen annan än en själv som bär ansvaret för att det också blir så! 
MYCKET KÄRLEK TILL ER FRÅN MIG!!

Jag heter Félicia, är 25 år och bor i Stockholm med min hund och min roomie. Jag både pluggar, jobbar och snart är jag kontaktfamilj också till en liten prinsessa. Med andra ord är jag en grymt upptagen men dock livsnjutande kvinna som inte har tid för någon fritid men däremot allt annat som kan förgylla livet. I denna underbara blogg tänkte jag även förgylla era liv med mina vardagsäventyr. Välkomna till min underbara värld kära ni! Och kom ihåg, allt är enligt Fille.