2013-07-23 | 18:41:58

Har inte riktigt listat ut vad ödet menade med den där appen..

Okej, jag har testat den där fantastiska appen lite nu. Och jag hoppas att det är så att jag bara inte riktigt förstår mig på den ännu för jag vet iinte om jag tycker att den verkligen är så hjälpsam. Förutom att den är bra på att berätta vart jag befiner mig. Dessvärre inte lika bra på att förklara vart jag ska. Hittills har den bara förklarat hur jag ska köra till olika platser, vilket jag givetvis inte ska. Fattar inte, appen är framtagen för blinda, Det är väl ingen blindjävel msom kör bil? Eller har jag missat något stort? Ja ja, det är ju alltis bra att veta vart man är, visserligen betalade jag 149 kronor för att få veta vart jag är.Det är dyrt att ha koll på sig själv om man är synskadad minsann!

Hur som helst verkar det lite osäkert om det blir Blindsquare som guidar mig till Västervik i september. Jag får väl kila ner hit till centrum när det är dags och börja fråga mig fram..
"Ursäkta kan du peka ut riktningen mot Småland?"

"Vilket håll ligger Västervik?"Typ så, kommer sannerligen bli ett äventyr det här! :)

2013-07-21 | 22:43:49

Ni ska bara veta vad ni går miste om ni som ser

Vet ni, det är faktiskt föresten inte bara tråkigheter och elende med att ha en synskada ska ni veta. Ibland har jag rätt roligt åt mig själv. Inte för att jag kanske nödvändigtvis GÖR så mycket tokighter men jag är rätt nära ibland. Som jag alltså gårrunt och fnissar åt för mig själv utan att någon annan kan se någon uppenbar anledning till att den därtjejen går runt och ser ut att ha så himla roligt.

Som idag till exempel när jag var på väg till tunnelbanan från gymmet så hade jag precis druckit upp min proteinshake och behövde en papperskorg att slänga skräpet i. Så ser jag någon mörk form precis vid väggen innan rulltrappan börjar och som inte passar in i rulltrapps formen. Så jag tänker med min logiska hjärna att det där lär ju vara en papperskorg för dom brukar varaplacerade ungefär vid sånna här ställen. Men som tur är så är tanken snabbare än själva handlingen, för då jag tar ett steg tilll ser jag att det var ju inte alls en papperskorg utan en människa som parkerat sig så här tokigt.
Givetvis kastade jag inte mitt skräp på stackaren, men det hade ju sett rätt roligt ut.

2013-07-21 | 00:24:40

Appen som ödet sände mig

jag har tänkt super mycket på min förhoppningsvis kommande långpromenad de senaste dagarna och jag är verkligen jätte taggad. hoppas verkligen att jag kan få ihop det här. En av de större hindren för mig är j givetvis synen, då jag inte kan läsa kartor eller skyltar så kan det ju bli lite klurigt att hitta från Stockholm ända till Västervik. Men jag tror nog att det är ödet att jag ska lyckas få till det här. Jag fick nämligen häromdagen ett sms av en fin syssling apropå ingenting egentligen med tips om en ny app som kommit. Blindsquare hette den, det ska alltså vara någon slags gps app speciellt framtagen för blinda eller synskadade personer. Som jag alltså antar då redan har med i beräkningen att man inte kan med synens hjälp läsa av kartor och sånt. Som en skänk från ovan! Har inte hunnit testköra den i så stor utsträckning ännu så jag vet inte än hur tillförlitlig jag tycker att den är. Hur som borde den ju i alla fall kunna skicka mig i rätt riktining ändå låter det ju som. Kan knappt bärga mig, vill bara gå och gå och gå och gå och gå..

2013-07-17 | 23:46:19

jag ska "fake it til i make it"ända till Västervik

Ett funktionshinder är ju som benämningen antyder, rätt så hindrande. Det var väl den känslan som jag upplede som starkast då jag just insjuknat, jag kände mig så otroligt hindrad i och till allt. Och det var en avskyvärd känsla. Jag har sen dess egentligen varje dag kämpat för att vara så lite hindrad som möjligt av mitt tillsstånd. Det är väl sällan som jag låtit någon i min omgivning se eller märka av hur stort hinder jag faktiskt upplevt att min synskada faktiskt är och var. Vilket aldrig har varit personligt så att ingen tror något annat , det har inte vvarit för att excludera någon. Det har helt enkelt varit en del av min strategi för att orka hantera min situation. "Fake it til you make it" har varit en av mina främsta verktyg genom livet för att bemästra svåra situationer. Och ett tips till er, jag lover, det funkar.
Även så i det här fallet med syynenJag intalar mig att jag kan, och således kan jag.Jag säger till mig och min omgiving att jag klarar, och då klarar jag. För mig har det varit viktigt att aldrig ge vika när jag kännt mig försvagad, för då har det kännts som att gör jag det så BLIR jag det.

Och som sagt, det funkar. Jag har hundratals exempel på det, varav en del milstolpar har jag beräättat om här för er. Till exempel sådana saker som att jag kan och vågar sminka mig igen, att jag vågar klippa både mina och min hunds naglar, att jag till och med vågat vara frisör igen. Att jag vågar handla kläder själv, en sån sak kändes enom för mig i början också. att jag vågar ha solglasögon på mig utan att bli paranoid av hjärnspöken om att folk ska missta mig för Stevie Wonder. Inte för att det är något fel på han eller så, missförstå mig rätt.. Jag vågar till och med resa själv och har lyckats med det med flight byten och allt..

Ja ja, klalpp på min rygg och så där, nu börjar det kanske bli långrandigt..

Till saken, hur mmycket man än utvecklas så kan man ju alltid i princip utvecklas mer. Jag har väldigt länge velat göra en så kallad "promenad semester", eller jag kallar det så i alla fall. En av det bästa sakerna jag vet är att gå. Att gå och gå och gå..Det är rogivande och sammtidigt som en energizerbunny. Men detta är något som jag har kännt mig hindrad i att göra i en väldans massa år. Men NU har jag bestämt mig för att inte vara hindrad i det heller längre. ENough is enough.
Jag ska så klart forska lite för att veta rent praktiskt hur jag ska genomföra detta, åt vilket håll jag ska gå och lite sånt.. I och med att jag inte kan läsa skyltar och kartor och sånt alltså.
Men min tanke är alltså att jag ska gå från Stockholm till Västervik.

Hur var och när återkommer jag i.


Hmmm...undra om man kan få sponsring av något slag till detta också..? som sagt, jag ska forska lite..


GODNATT MINA ÄLSKADE LÄSAREOCH SOV GOTT MED ORDEN "FAKE IT TIL YOU MAKE IT"I HUVUDET, DÅ GÅR ALLT. :)

2013-07-13 | 22:04:22

Jag är åter kommen mina kära!

jaha, nu har jag haft mig ett rejält sommaruppehåll. Jag har varit borta i Österrikiska alperna och blivit snöad på mitt i värmeböljan. Jag har varit nere i Venedig och blivt lyckligt ruinerad inne på Gucci. Och även varit nere i kära Småland och hälsat på Pippi.

Men nu för att återgå till ämnet, det vill säga mig, eller alltså min SYN. Hahaha, jag är så rolig...nåväJag har nu ätit de omtalade små pillrerna i cirka ett halvår och har väl fortfarnade rätt svårt att avgöra om jag fått någon effekt eller ej. Jag tänker att om eller när den väl kommer så kanske den bara smyger sig på lite sagt så att man själv kanske inte kan märka det så lätt på en gång? Om det inte blir en plötslig förändring alltså så att hjärnan hinner vänja sig? Lite funderingar bara.

Däremot hjorde jag en rätt intressant iaktagelse då jag åkte till Österrike de första dagarna. Det var nämligen så att de sista dagarna precis innan jag åkte hade jag super mycket att göra och var lite ur gängorna de första dagarna då jag kom dit så jag glömde ta pillrerna som jag skulle i kanske två eller tre dagar. Så nu vet inte jag om det jag upplevde var på grund av detta eller en följd av att jag var rätt trött, men jag upplevde plötsligt att jag såg mycket sämre som om jag var i en dimma. Känslan försvann så fort jag började äta dom igen som tur är.

Vet som sagt alltså inte riktigt hur jag ska tolka upplevelsen men villändå dela med mig till er. Kanske någon annan som varit med om något liknande till och med?

Nu är jag i alla fall tillbaka i vardagen och tar min piller enligt ordination som en duktig flicka!

Jag heter Félicia, är 25 år och bor i Stockholm med min hund och min roomie. Jag både pluggar, jobbar och snart är jag kontaktfamilj också till en liten prinsessa. Med andra ord är jag en grymt upptagen men dock livsnjutande kvinna som inte har tid för någon fritid men däremot allt annat som kan förgylla livet. I denna underbara blogg tänkte jag även förgylla era liv med mina vardagsäventyr. Välkomna till min underbara värld kära ni! Och kom ihåg, allt är enligt Fille.