2013-09-27 | 20:55:18

Here I go again, äventyr!

Sedan jag gjort min vandring har allas fråga till mig varit: Vad ska ditt nästa äventyr bli? Vad blir din nästa utmaning? Och det är väl en fråga jag ställer mig själv ständigt också.. Ikväll vart det en liten liten utmaning, man måste ha såna också.Avslutar nämligen dagen med selleri jos. Låter konstigt. Därav inköpet. Smakar konstigt. Därav blev det klassat som kvällens utmaning/äventyr. Ska dock vara nyttigt. Skål!

2013-09-27 | 00:50:48

Hundmassage

Nu ikväll ligger jag och vovven alltså efter tre veckor hemma i våran egen säng igen. Som sagt saknar redan vandrandet och ävnetyret men det är ändå rätt skönt att återse sitt hem! Det har varit en lån, trång och bastulik tågresa hem, dock med några trevliga inslag av folk som kom fram och hälsade och kände igen oss från tidningarna. :)

Väl hemma ska jag berätta för er som kanske funderar på hur hunden mår rent fysiskt efter en sådan prestation, så hade han en hundmassör inbokad. Så han har åtnjutit stretching och knådning i ungefär en timma. Jag blev jätte glad att höra att alla leder kändes bra, fin muskultaru, bra rörlighet, aningen stel i vissa muskler dock inte så konstigt med tanke på vad han just kämpat sigigenom, men på det stora hela i mycket god form för sin ålder! :)

Själv fick jag nöja mig med en dryg timmas kokhet dusch för att mjuka upp mig. Man får ju prioritera :)


2013-09-25 | 23:33:16

Det är mycket nu, jag vet.. :)

Ja, ursäkta mina fina läsare, hoppas ni inte tycker jag är tjatig nu, det har varit väldigt mycket på kort tid vet jag, haha, men här kommer dels daens Västeris Posten och även en länk till Läns och Riks Nytt :)
http://www.ljudportalen.se/srfabi/lansnytt/2013-09-25 | 14:45:18

Encore, we want more!

Okej, nu tror jag att jag officiellt har återhämtat mig klart. Blåsorna är kvar  och gigantiska, aclarna är ömma, vaderna är stela, men likväl så var en av mina första tankar i morse att jag vill göra det igen! Det känns nästan lite sorgligt att det äventyret är över, fast i och för sig så vem vet, det här äventyret kanske kan ha öppnat dörrarr till nya äventyr? 

Jag tror nästan att Simba kännde lite som jag imorse i alla fall, promenad abstinens vill säga så vi stillade suget med en två timmars promenad i skogen, att vi begränsade oss till två timmar berodde inte på brist på ork snarare brist på väg..


2013-09-25 | 11:08:48

Känsliga tittare varnas.. fot i närbild nedan.

Igår kväll då jag fått av mig skor och landat ordentligt så vart jag besvärligt nog kissnödig framåt kvällskvisten, eller morgonkvisten kanske man ska säga, det vart rätt sent. Men vid det laget så var mina fötter så uppsvulna och runda att jag förmådde inte stå på dom, denna bild återger inte riktigt vad jag gick igenom men kan bara beskriva det som så att jag tog mig fram i lägenheten krypandes. På bilden försöker jag ta av mig strumporna som vuxit ihop med mina skavsårs plåster som i sin tur vuxit ihop med mig, och då var dom på tårna ändå dom små blåsorna.. Sammanfattningsvis: Så värt det! :)

Ikväll har jag kommit ut till själva landet och hälsar på min gulliga tomte till farfar som till min lycka hade gjort super gott äppelmos med ingefära i som jag svullat på.

Godnatt!


2013-09-25 | 10:23:14

Detta är artikeln som journalisterna som mötte upp mig på vägen skrev, publicerades imorse :)

http://www.vt.se/nyheter/?articleid=6947923
2013-09-24 | 22:19:48

Lite foton från Smultronboda, Edsbruk


Smultronbodas värdinna hålller upp Västerviks Tidningens reportage om delas gård.
middagen serverades vid den öppna spisen 
En jätte fin gammal folkdräkt hängde över dörren
Mysfaktor.
För övrigt kan jag ju berätta att det visade sig att värdparet känne till min farfar, då känndes det att jag började närma mig :)
2013-09-24 | 22:11:45

Mysig start på en hård dag :)

Kände att jag ville berätta lite mer om sista vandringsdagen också. Fick en sån mysig start på min långa slut spurt. Började med att jag gick ned till undervåningen från lägenheten som varit min för natten och möttes då av ett fullt uppdukat bord med allt vad man kan önska sig till frukost samt vad man kan tänkas önska sig till matsäck också. Sen extra öppnade dom upp sin butik innan jag skulle bege mig också så jag fick tillfälle att köpa med lig lite av deras egna lammkorvar.Fick lite sist ahjälp med kartkoll och sedan till och med lite sälllis av min värdinna, Eva Lis upp till brevlådan. Under den sträckan så återberättade hon en av Elsa Beskows sagor, Pelles nya kläder, som dom brukar göra interagerande teater för och med de besökande barnen som kommer till gården. Hur mysigt som helst, kan absolut tänka mig att komma tillbaka hit med min lilla guddotter eller så. Tack Smultronboda för en bra start. :)

2013-09-24 | 21:59:52

Västerviks gymnasium

Idag har alltså varit min första ickepromenerande dag på över en vecka, och fasten det är jag själv som har gått hit har jag ändå själv svårt att föreställa mig vad jag har tillryggalagt. Känns ofattbart, ofattbart och fantastiskt! Tänkte på det igår, att vart livet än tar mig och vad jag än hittar på framöver så har jag alltid promenerat mellan Stockholm och Västervik. Jag fick ett aningen udda infall och jag följde det, och kom i mål.Kommer aldrig glömma känslan jag uppfylldes av då jag stegade in vid slottsruinerna, gick längs det mörka glittrande vattnet, såg de glittrande ljusen från staden tvärs över och anade mer och mer civilisation. Ni Västerviksbor som läser detta vill jag påminna att  lyfta blicken från vardagens slentrian då och då och njut av vilken vacker stad ni bor i. Tyvärr kunde jag inte sakta ned och fota allt det fina, lite för mycket adrenalinjust då.

Hur som helst, som jag nämnde igår så skulle jag till Västerviks Gymnasium och prata med en del av eleverna där.I och med det så utmanade jag även där en utav mina rädslor som jag ådragit mig i samband med min synnedsättning, nämligen att tala inför folk. Det är något som jag tidigare bara tyckt varit kul, att stå i centrum och att synas och höras har tidigare kännts som den mest naturliga sak i världen. Men i och med att jag dels inte ser min publik, huruvida dom verkar intresserade, uttråkade, disträ eller ens vakna och dels eftersom jag inte kan ha någon trygghet att söka mig till vid de tillfällen man tappar tråden eller dylikt iform av stödord ellerdylikt, så har det kännts som att falla fritt ungefär. Men eftersom jag är sådan som prompt måste utsätta mig för mina rädslor just för att jag inte vill bli styrd eller begränsad som människa på grund av varken några psykiska eller fysiska spärrar så måste jag naturligtvis utsätta mig för fobin tills dess att det inte längre är enfobi. (Detta är även varför jag var tvungen att hoppa fallskärm tidigare, jag är med andra ord höjdrädd.) 

Nu är det i alla fall gjort och jag är glad att kunna säga att det var super kul och är absolut någotjag gärna skulle göra om då tillfälle bjuds. Eleverna var supergulliga och vad jag vet lyssnade faktiskt fokuserat under hela mitt ganska långa föredrag. Det kom äve många frågor vilket jag tyckte kändes jätte kul. Kan bara hoppas att dom njöt av sin skoldag lika mycket som jag gjorde, men med tanke på att jag avtackades med både applåder och kramar så vågar jag nog tro det! Det var verkligen en härlig upplevelse även denna dag som sagt och tack till alla er lever samt ni somkom från syncentralen för att lysnna på mig.
2013-09-24 | 11:05:53

På Tal Om Stockholm

Jag vet att det kanske börjar bli tjatigt nu, haha, men här kommer länken till intervjun som taltidningen På Tal Om Stockholm gjorde i veckan som var 

http://irismedia.se/pa-tal-om-stockholm/
2013-09-24 | 00:46:52

Och här hittade jag uppföljningen från Mitt i Tidningen:)

http://www.mitti.se/?p=55909
2013-09-24 | 00:35:48

Var bara tvungen att testa googla mig nu innan jag somnar för att få en överblick påå allt jag ställt till med :) Så hittade jag detta i Linköpings Nyheter

http://www.linkopingstidning.se/article/articleview/54671/1/72
2013-09-23 | 22:58:09

Jag är så glad! Jag mår så bra! Jag är så trött..

Jag är framme i Västtervik och jag kan knappt tro det! Vilken otrolig resa det har varit och än mer otroligt känns det att jag nu är framme! Så här slut fysiskt och psykiskt har jag inte kännt mig på hela tiden. Men å andra sidan så var det en extremt lång dag idag. Enbart promenerande har varit minst nio timmar idag, fast jag skulle tippa mer, har inte så bra koll just nu så mör som jag är. 
Men jag kan inte med ord beskriva hur bra det känns att ha gjort det här. Att gha gått från att få en ide, till att börja planera den och sen att genomföra det hela! Och framförallt SLUTFÖRA!

De sista timmmarna, eller snarare de sista tre milen har jag gått på enbart adrenalin och vilja. Jag vet att Det har ramlat in otroligt mycket på både facebook, här på bloggen, mejl och sms. Jag vet också att jag inte svarat på någonting ännu. Ska göra det så fort jag fått tillbaka min hjärnfunktion. Återigen är jag otroligt tacksam och glad över allt fantastiskt stöd som så måånga visat mig, det har hjälpt mig något enormt på denna sista och i början till synes omöjliga sista dag. Enormt tack till alla som stärkt mig längs vägen.

Speciellt boostad blev jag faktiskt de cirka åtta sista kilometrarna av Västerviks Tidningens journalist och fotograf som mötte upp mig med en sjukt behövlig Red Bull samt en banan och en Japp. Hela sista sträckan efter att de åkt sin väg så mer eller mindre dansade och sjöng jag mig fram till restaurangen där fina faster och Simba väntade. Vilka jag för övrigt först promenerade rakt förbi tack vare diskot jag hade i öronen och så haft sedan dagen då Simba övergav mig på min färd.

Nu måste jag dessvärre runda av för idag känner jag, ska berätta mer om allt sen, men måste ladda med lite energi inför imorgon nu känner jag. Har ett par intervjuer som väntar samt att jag ska föreläsa i Västerviks Gymnasium, ska bli super kul! :)

Slutligen vill jag avrunda med att min så kallade LHONly Walk jag nu har genomfört har kännts allt annat än ensam tack vare alla ni som tänkt på och stöttat på olika vis! All min kärlek till er!


2013-09-23 | 22:16:17

Västerviks posten härom dagen :)

http://www.vasterviksposten.se/article/articleview/54827/1/4/

2013-09-23 | 20:37:18

Jag är fraaaaamme!!!2013-09-23 | 12:08:34

3 mil kvar2013-09-23 | 12:07:06

Den sagolika gammla landsvägen från igår2013-09-22 | 22:42:29

Smultronboda /Sista natten

När jag nu skriver detta ligger jag nedbäddad i en säng som är en del av en lägenhet jag så generöst blivit erbjuden att bo i för natten. Smultronboda närmare bestämt, detta är alltså platsen jag berättade om en tid innan jag påbörjade min vandring då jag fått ett mejl som gjorde mig både väldigt glad och tacksa, jag blev då kontaktad av Smultronbodas webansvarige som i sin tur läst om mitt påhitt i Västerviks Tidningen och erbjöd mig att bo hos dom kostnadsfritt under min vandring. Smultronboda är alltså en fårfarm med eget rökeri, cafeteria, butik, logi, plus att dom brukar även ha olika evenemang på gång hela tiden. Vid helgen för min ankomst hade dom ett tema som hette "smaka på tjust". Tjust är alltså området jag befinner mig i fick jag lära mig, dock vet jag inte om jag lärde mig stavningen eller ej. Men oavsett hur man stavar till Tjust så var det i alla fall väldigt gott! Allt här är hemlagat och väldit mysigt och ombonat. Har fått potatissallad, en otrolig massa olika rökta korvar, krösa chutney, något med ost som jag inte kommer ihåg v ad det hette men smarrigtsom sjutton, hembakt focaccia och en dricka som kanske hette Älgört? Det var så mycket mystiska och forntidsklingande namn på all mat att jag har svårt att komma ihåg vad allt hette, men mina smaklökar kommer i alla fall ihåg. Så pass, att jag måste köpa med mig lite korvar, väga vad dom väga vill. 
Kvällen avslutades med kvälls te och kakor framför brasan. 
Sen gick jag upp i duschen och fotbadet för att skala av alla oräkneliga lager med plåster för att imorgon börja på ny kula. Mindre kul var att upptäcka att blåsorna har vuxit till sig därunder och går knappt att täcka med ETT plåster nu.
Imorgon kör jag på vilja. 
På tal om att gå så har det varit jätte tomt utan min pitbulle vid min sida idag, inte minst så är det tomt i sängen nu, men han får vara lite extra morot för mig att komma framimorgon. Dag 8 har nämligen en rejäl sträcka att erbjuda mig, mycket kaffe och mer envishet än en pitbull (uppenbarligen) är vad som krävs på måldagen!

Är faktiskt räätt så nervös, men dom bräkande fåren utanför fönstret har som tur är en viss lugnande effekt.

Godnatt alla mina underbara energikällor! 
2013-09-22 | 14:02:45

Jag närmar mig!!2013-09-22 | 13:14:39

Artikel från södermanlands nyheter :)

http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1916855

2013-09-22 | 11:56:57

Färdkost: lakrits och hallonbåtar i massor2013-09-22 | 10:34:31

Dag 7

Usch vilken tönt jag känner mig som, det var nästan så att tårarna vällde upp när simba åkte iväg med faster, och ändå träffas vi imorgon kväll igen. Men jag saknar min lilla bästis redan..

2013-09-21 | 22:12:54

Ekbacken

Detta enligt många, och det inkluderar nog även min hunds åsikter numera, något galna påhitt att promenera ner till Västervik från Stockholm ska ändå föreställa min semester och är såklart tänkt att vara något roligt för oss båda. Så när den lille mannen signalerar stopp så lyssnar jag så klart på det. Meningen är ju inte att skada han på något vis! Men jag vill fullfölja det jag påbörjar, så här står vi tillsammans utanför vår sista gemensamma övernattnings ort på detta äventyr. Imorgon bitti blir han eskorterad till lugn, ro och bekvälmlighet.

Älskade lilla hundis!


2013-09-21 | 22:03:59

Idag satte Simba ned sin tass och sa NEJN

Idag på den sjätte dagen fick alltså Simba nog, han satte ned sin tass och det med eftertryck. Mitt i vägen så tvärnitade hanoch vägrade resolut att ta ett enda steg till  i den riktning jag ville. Han gjorde sig så tung han kunde och ville inte ens låta sig lockas med vad jag änfösökte, däremot kunde han tänka sig att vända om och gå tillbaka i den riktning vi kom ifrån. Stackarn skulle bara vetat hur lite vi nu har kvar och att det vore bra mycket längre att gå hem igen. Kan egentligen bara föreställa mig vad det är han tänker, i måndags morse var han lite nödig som sig brukar på morgonen och ville ut och lätta lite på trycket, men den jäkla morgonpromenaden verkar ju aldrig ta slut. Och hans matte verkar ju ha spårat ur totalt och inte tar promenerandet slut någon gång. Vistt att det var trevligt i  början men NÅGON måtta får det väl ändå vara? 
Så nu tyckte väl han att det var upp till honom att styra upp situationen. Så efter att ha försökt diskutera och resonera och köpslå med honom ett tag så insåg jag mitt nederlag. Det är ytterst sällan Simba säger nej till mig, så nu när han väl gjorde det kände jag väl att jag var tvungen att acceptera det. Vad göra? Upp med tummen.  För Simbas räkning tog vi dessvärre en taxi de en och en halv milen som fattades till kvällens mål, Vandrarhemmet Ekbacken. Jag befinner mig alltså nu mitt i ingenstans så jag vet inte exakt hur jag ska beskriva min position rent geografiskt, mer än att närmaste stad är vad jag vet Valdermarsvik Vandrarhemmet är förövrigt en omgjord gammal missionskyrka för den som undrade.
Den fortsatta planen är alltså att min oslagbara faster kommer hit med bilen imorgon bitti och plockar upp min färdigpromenerade hund så fortsätter jag vidare de sista två dagarna själv.The show must go on.

För övrigt kan jag informera om att det är absolut inget fysiskt fel eller skäl till Simbas inkastande av handduken. Så fort vi kom hit sprang och galopperade han runt och viftade på svansen. Sedan la han (och jag) sig och sov ett tag, efterf det har han varit ute och sprungit otaliga varv runt huset, försökt demontera järsgården, då han inte fick det gav han sig på en hög med fällda björkar som han skulle möblera om ibland. Därefter har han hoppat höjdhopp ett antal gånger över järsgården och sedan uppmanat mig att leka dragkamp med han. Allt detta på hans initiativ. Sammanfattningsvis är han vid godfysik, han har bara ruttnat på mitt eviga promenerande. Han var liknande imorse, men så drog jag på  mig ryggsäcken och på med kopplet, då fattade han väl att det var dags för ännu ett pass.
Han får möta upp mig vid mål linjen istället.

Faktiskt så orkade han väldigt länge ändå, näääästan hela vägen till smålandsgränsen.
2013-09-21 | 18:49:05

Herrgården

Jag frågade min värdinna hur många kvadratmeter huset kunde tänkas vara egentligen? Själv blev jag alldeles yr av att gå runt i alla rum och blev närmast dissorienterad. 
Till svar kom ett härligt skratt fölt av att det hade hon aldrig funderat på..2013-09-21 | 17:07:26

Gårdagen slutade på Gusum Herrgård istället för Söderköping som jag först trott..

Gränserna för hur långt Tele2's mibilsurf sträcker sig verkar ha slutat vid Nyköping ungefär för sedan dess har nätet varit extremt dåligt. Tack och lov har ändå GPSen fungerat. Det var många år sedan jag upplevde att surfet gick så här trögt, känns nästan som att man promenerat tillbaka till det förflutna, både vad gäller tekniken och vädret. Desto mer söderut jag kommer desto mer sommar blir det. Jag tror jag vandrade tillbaka till sommaren också, fantastiskt.
Hur som helst så gick jag ju inte till Söderköping igår trots att jag så generöst blev erbjuden att känna mig som hemma i en främmande människas hem. Stort tacktill alla medverkande i den kontaktförmedlingen hur som helst. :)

Det är nämligen så att jag har en vägledande stjärna hemma i Stockholm. Kommer inte ihåg nu om jag nämnt min personliga stjärna tidigare? Har jag inte det så är det ju synd, för det borde jag sannerligen.
Den här personen har hjälpt mig jätte mycket i planerandet av mitt äventyr. Jag råkade nämligen få höra av honom att han haft en bakgrund som orienterare, en tillfällighet som absolut måste dras nytta av. Någon sådan bakgrund har nämligen INTE jag. Innan han kom in i bilden så sträckte sig mina kunskaper till att Västervik ligger nedanför Stockholm, men inte mycket mer än så. 

Och nu på senare år då jag fått denna synskada så är det inte heller helt oproblematiskt att slänga fram en karta och klura lite.

Alltså hade jag drömmen och viljan, men utförandeplanen fick han ta fram. Min tanke var att gå i snitt cirka fyra mil om dagen så då behövde jag ju övernattnings ställen lagom långt isär plus att de måste väljas ut lagom strategiskt långt bort från E22an, för den vill man ju inte promenixa på.

För att göra en av mina långa historier aningen kortare så ska jag komma till saken. Morgonen för avfärd från Östra Husby får jag alltså instruktioner från ledningen att centrala Söderköping är inget bra alls för då kommer jag med högsta sannolikhet behöva gå upp på den förfärliga E22an, jag behövde dra mer åt kusten till. Och vad gör man då ens guidande stjärna visar vägen? Man låter sig guidas så klart.Så vart skulle jag nu bo? Då jag åtminstone visste vilket håll jag skulle sikta på så började jag knata och ringa och ringa och ringa. De vandrarhem jag hade ställt in hoppet på verkade ha ställt in verksamheten. Men så slutligen tack vare människors öppenhet och hjälpsamhet, ännu ett exempel på människans godhet, så blev jag erbjuden att övernatta på Gusum Herrgård hos en fantastisk kvinna på otroliga 95 år.Hon är nämligen min väns mans mammas extra mamma. Fantastiska människor tycker jag som tar emot en främling med öppna armar, ställer i ordning ett gigantiskt gästrum med egettillhörande badrum samt bjöd på köttbullar till middag. Imorse då jag skulle ge mig av fick jag dessutom med mig kokta ägg, några mackor, och även egen odlade obesprutade vindruvor från Herrgårdens eget växthus! Jag har verkligen haft en sådan enorm tur, och är djupt tacksam för alla fina människor som korsar min väg.
2013-09-20 | 22:46:26

Det känns att vi är på landet


Jag och Simba fick sällskap ett tag av ett gäng kor som följde efter oss så långt deras hage nådde
2013-09-20 | 22:36:44

Detta är alltså ett ombyggt gammalt magasinVäggmålning i mittt sovrum
2013-09-20 | 22:25:07

Kristallkronor och takbjälkar..
2013-09-20 | 22:15:52

Berget i köket..
2013-09-20 | 22:01:56

Östra Husby

Som sagt var det rätt dåligt nät där jag var igår, därav blev det inte så mycket illustrationer av mitt fantastiska hem, dessvärre verkar nätet vara begränsat här medmen jag ska försöka få upp lite bilder från gårdagen innan jag börjar berätta om dagen.
vikbolandet, Smedstorp
2013-09-19 | 22:06:19

Mänskligheten ÄR god

Jak har sällan bombarderat den här bloggen så mycket som ikväll men här kommer dagens sista. Boende i Söderköping är nu kirrat! Pratade med en väninna som i sin tur hade en väninna som bor i Söderköping. Visst kunde hon fråga ominte jag kunde övernatta där, på en gång också för själv var hon inloggad på facebookoch det såg hon att söderköpingsbon också var. Så hon skriver till en person som varken känner mig eller jag henne och frågar 
"kan du ha eninneboende imorgon natt med en hund?"
"Va? hahahahahahaa" får hon först till svar följt av 
"eller ja såklart!"

Vilken underbar människa! Enormt tack, vad härligt det är med goda öppenhjärtade människor <3

Godnatt fina värld
2013-09-19 | 20:44:54

Härliga Hund

Vistt ja, jag har ju en till rolig nyhet.Jag blev uppringd av Härliga Hund idag i vandrande stund då dom frågade lite om min och Simbas vandring och framför allt en del om Simba, så håll utkik efter honom i nästa nummer av Härliga Hund! Super kul!

Fick även ett annat kul samtal från Mitt i Solna Sundbyberg redaktionen då jag fick höra att reportaget om oss där tydligen genererat en väldigt stor respons och ett väldigt stort intresse för en upppföljning. Jag fick höra att folk som läst det tydligen hade blivit både glada,inspirerade, och kännt att dom fått energi av att läsa om oss och nu ville många tydligen veta hur det går för oss. Kaninte med ord beskriva hhur glad det samtalet gjorde mig! Det var nämligen just den effekten jag ville uppnå med detta. Jag ville sprida en positiv känsla , möjligtvis vara en inspiration och göra folk glada då de slog upp sin tidning. Tycker det är så tråkigt med alla tyngande och hemska nyheter man bombarderas av i alla medier hela dagarna, vi skulle nog må bra av att få lite mer positiv input i vår vardag. Och jagkänner en sån obeskrivilig lycka över att få kunna bidra till lite glädje i människors vardag. Tack alla för visat intresse!

Mycket kärlek!


2013-09-19 | 20:28:04

Drömhus

Okej,  nu kommer jag alltså till dagens höjdpunktdet vill säga Smedstorp Bed and Breakfast i Östra Husby. Det verkar lite halv svårt att hitta på nätet och så, jag fick faktiskt tag på det av enlyckosam slump. Då jag ringde runt och letade boenden innan jag påbörjat min vandring så hade jag först ringt till ett relativtnärbeläget ställe som dock inte tog emot hundar och blev då rekomenderad att ringa till detta fantastiska ställe.Och oj vad glad jag är för det, egentligen vill jagALDRIG gå härifrån, jag vill flytta hit! Det kanske inte är helt realistiskt men jag kommer hur som helst komma tillbaka det är ett som är säkert.
Mitt ute på vischan ligger alltså ett underbart tvåvåningshus på 180kvm som jag och Simba har för oss själva.För er sominte redan vet det om mig så ÄLSKAR jag verkligen inredning, arkitektur och halt som hör där till, och detta ställe har allt som jag jkan önska mig i princip. Jag ska försöka sammanfatta detta på ett bra sätt. På nedervåningen finns kök, litet vardagsrum, bastuu, dusch, wc, och något slags allrum som kan användas till yoga, dans, musik fest eller vad man vill. Golvet är täckt av stenklinkers med värmeslingor, i vardagsrummet finns en öppen spis som stod och brann när jag kom hit. I köket är det en stor bit av berget som sticker in i rummet där man även monterat på en dim maskin så att det snirklar sig ned dimma för bergsklipan i köket, det sticker även fram lite andra diverse grundstenar ur väggarna. I taket finns även synliga takbjälkar vilket jag älskar. Kökskåpen är fyllda med jätte söt servis med små krussidullkoppar och söta tekannor oc vackra tårtfat i massor. Man hittar massa söta detaljer överallt så som tavlor med guldfärgadekrussidullramar, vilket även det är en stor favorit hos mig. Man kommer upp på övervåningen med hjälp av en häftig rustik gammal trä trapp med repräcken vid sidan om. Övervåningens golv består av äkta träplankor taket är toppigt med även här synliga träbjälkar och som om inte det vore nog så är ännu en av mina favoriter med, kristallkronor mitt i allt! Här uppe finns ett stort vardagsrum/matsal  där manäven kan ställa in extra sängar om man är ett stort sällskap. Annars finns det två separata sovrumhäruppe med varsinn dubbelsäng i varje. Respektvie sovrum är dessutom prytt med vackra väggmålningar, snedtak och tak kronor. Visst ja, glömde jag nämna att det finns en badtunna samt ett konstgjort vattenfall vid terassen på baksidan? Det finns det i alla fall! Jag ÄLSKAR det här stället och vill inte gåååå.. 

Som om inte allt detta vore nog så, var sängen bäddadnär jag kom, vilket jag annars fått göra själv och det har även utlovats frukost vid den tid som jag önskade. Har jag dött och kommit till himlen eller? Allt till ett högst rimligt pris, jag vill hit igen igen igen.
I skrivande stund upptäckte jag föresten att det är visst inte bara jag och Simba somär inkvarterade här ikväll, det finns en bamsing till fluga som tydligen också gillar att bo fint och verkar nyfiken på vad jag skriver för den envisas med att sätta sig i min feja konstant. Det var ju ett litet mminus om något.Simba verkar iaf också sjukt nöjd med inkvarteringen, nu måste jag börja kolla upp lite övernattningsalternativ till morgondagen för det har jag tyvärr inte riktigt ännu, så är det någon i Söderköping som känner sig manad är det ju bara att hojta ;)
Det enda negativa utom flugan är ju också föresten att det är lite dålig täckning här så vet inte om jag lyckas publicera detta ikväll eller ej.

Mycket kärlek till er mina underbara läsare!
2013-09-19 | 20:24:10

Framme i Östra Husby

Här kom vi fram till dagens mål, en supergullig liten ort med betoning på liten. Verkar trivsamt av det lilla jag hunnit se :)


2013-09-19 | 17:59:34

Vi gå över solstänkta berg falleraaaa!

Solen sken och både jag och Simba var på topp, bästa promenad dagen hittills! :) UUUUUNDERBART

2013-09-19 | 17:41:36

På havets vågade vågade våg en liten båt vi ååååkte!

Som sagt har jag sett fram jätte mycket emot att åka färjan, något som tydligen har lock

at till skratt hos många det med eftersom turen tar cirka tre minuter. Men ja, det var precis så fantastiskt att åka färja som jag föreställt mig! Wiihoooo! Här går vi fulla av förväntan på den fantastiska farkosten.
2013-09-19 | 17:32:42

Simba passade på att bada lite i väntan på färjan2013-09-19 | 17:05:42

Simbas Dag

Waaow,jag har så mycket att skriva om idag känner jag att jag vet inte vart jag ska börja. Allt vill ut sammtidigt så att jag får typp kortslutning i fingrarna! Men jaag ska försöka lugna mig och börja i någorlunda rätt ände..andas andas nu Felicia..

Jag kan börja med att berätta att jag är framme, och jag ÄLSKAR det här stället! Kunde inte hålla mig, där slank det ut men jag åter kommer till det sen.Anstränger mig nu för att hålla mig till någon slags tråd nu och helst en röd sådan..

Många har alltså frågat mig om inte jag träffar på många roliga människor på vägen, men faktiskt inte så mycket kan jag svara på det. Det visar sig att jag är rätt ensam om att var ute och vandra på det viset som jag gör.Vilket är helt okej för mig, lite av grejen var ju att uppleva ensamheten lite också.Så jag ser mest åkrar, skog och boskap längs min färd.Men igår kom jag ju till Nyköping som faktiskt är en civiliserad stad med människor iså där träffade jag på andra homosapiens.Bland annat en taxi/färdtjänstchaufför som höll på att skratta på sig när han fick höra att vi kommit från Vadnhärad igår och än mer när jag berättade om nästkommande dags mål samt slutdestinationen. Som nämnts så var min lilla pitbulle rätt trött igår så han föreslog att han skulle ge oss lift en liten bit på vägen idag så att han fick vila sina tassar en del. Först tänkte jag att det ka nske var fusk?Men sen kom jag på att vadå fusk? Det är ju jag som har hittat på det här och således är det ju också jag som sätter reglerna.Och detta skall ju faktiskt vara ett nöje för bååde mig och min lilla svans, så vi tackade gladeligen ja till förslaget eftersom vi annras skulle haft en vääääldigt lång väg att gå på cirka 47 km eller vad det var. Så det fick bli Simbas dag det här tänkte jag. Jag tror vi promenixade ungefär 25 km istälet  och det var en alldeles utmärkt tyckte nog vi båda. Vi har strosat rätt lugnt, stannat för att kuta runt i skogen och rulla i ormbunkarna ibland och suttit och fikat lite. Simba var till och med i och badade tassarna vid stranden när vi satt och väntade på färjan. Och vi har till och med haft helt fantastiskt promenadväder, torrt men lite molnigt så att det inte vart för varmt heller. När vi se3n hade ungefär en halvmil kvar var det faktiskt Simba som la på en rem och jag fick powerwalka allt vad jag kunde för att hålla jämna steg med han! 

Plus att fötterna kännts HELT okej dessutom, alla skavsårsplåster har nog åkt omkring och guggat runt så att dom format sig exakt efter mina fötter och blivit typ extra hud och extra tår, funkar jätte bra men jag kommer nog aldrig våga pilla bort dom.2013-09-19 | 08:50:05

Simba tog sig en egen våningsäng inatt :)2013-09-19 | 08:46:20

Godmorgon dag Fyra!

oj, jag måste ha varit trött, väckarklockan har tydligen ringt enmassa gånger jätte längemen varken jag eller lilla Bobbolito (hunden) har reagerat det minsta. Däremot hittar jag spår runt sängen av att jag har nattätit typ halva godispåsen jag köpte igår.. Ja ja, det var säkert gott.. Idag ser hur som helst ut att börja bra idag igen, väder mässigt i alla fall. Idag ska vi få åka en liten färja också över något vatten som jag glömt vad det heter, men det ska bli kul med lite variation. Dagsmålet är nämligen Östra Husby, och då menar jag alltså inte det Husby som finns i Stockholm, det fanns tydligen fler som hette så. vart lite oraoad först med tanke på att mina geografi kunskaper inte är dom bästa, men reagerade när jag hörde det namnet  för det kände jag igen och tänkte att det DÄR kan INTE vara i rätt riktning. Är jag redan på väg tillbaka nu eller?! Men nej nej, allt är i sin ordning. Allt förutom mina fossingar vill säga, ska tejpa om dom för ännu en dags äventyr sen köööööör vi! :)  
2013-09-18 | 22:51:54

Intervju från igår i taltidningen Läns och Riks nytt

http://www.ljudportalen.se/srfabi/lansnytt


tänk att det alltid är så konstigt att höra sig själv inspelat..
2013-09-18 | 22:40:29

Hamstern i mig slapp ut

Kom på att jag har ett tillägg som styrker min galenhet. GPSade mig som sagt fram till traktens ICA för att köpa lite middag och frukost till mig och min superhund. Men väl där inne så har dom erbjudande på tandborstar, 10 kr  styck, brukar inte dom vara jätte dyra? Jag tog fyra. Hamstern i mig kunde inte tyglas. Notera att jag är inte i behov av tandborste och jag har just rensat ut hälften av min packning för att ha så lätt rygga som möjligt.
Så åker jag dit på en tandborst rea i Nyköping liksom ?!
2013-09-18 | 22:00:18

Nästa våningsäng

Ikväll ligger jag och Simba i en ny våningsäng, i en ny stad-Nyköping!
Det verkar vara en rätt gullig stad det här, rätt mycket vägarbetenn vad jag sett men annars väldigt gullig.Har varit borta vid affären och handlat middag till mig och Simba så jag tog mig en extra titt på den i samma veva som jag mötte upp en journalist från Södermanlands Tidning (tror det var så den hette) är lite slut och det är nästan så att det är lite svårt att greppa vart jag är. Nu har jag alltså lagt ungefär 12 mil bakom mid, och det till fots.. Jag gick och funderade sista biten in mot vandrarhemmet och kom fram till att det måste vara så: Jag är 28 år och GALEN, kan inte komma på någon annan förklaring. Haha. Det är egentligen synd att jag bloggar och dokumenterar så häär på kvällen jämt för det är ju då somjag är som mest sliten. Borde kanske ta mig tid på morgonen och skriva lite för då är jag jäkligt positiv och glad! Så att jag kan återge den känslan lite bättre kanske. Imorse till exempel känndes det så underbart att kliva ut och upptäcka att regnet har uppphört och solen skiner lite lagom och att se Simba skutta omkring i gräset var som körsbäret på toppingen eller vad man nu säger. Den känslan satt i ungefär halva dagen, och det gällde nog oss båda skulle jag tro. Sen tror jag nog att både jag och Simba är rätt eniga efter våra impiriska studier att fyra mil och allt däröver är lite väl mycket att ta sig ann på en dag. Tre hade räckt gott och väl..

Jag säga också att lyckokänslan som infinner sig näår man når målet byttes för en kort stund ut mot förtvivlan för koden jag fått att knappa in att öppna porten med fungerade inte! Jag försökteigen igen och igen men lik förbaskat så kom jag inte in och jag som inte ville vara stående på mina fötter EN sekund längred än nödvändigt i det läget. Jag lyckades till slut få tag på någon per telefon som var ansvarig för stället och blev då informerad om denn lugnande nyheten att jag var bara vid fel hus. Vandrarhemmet var huset brevid, jag hade stått och försökt ta mig in på kvinnojouren tydligen. Vilket ändå inte var helt opassande ändå tyckte jag, jag är ju en kvinna som var i behov av hjälp, och då i form av en säng!

Men slutet gott allting gott, nu har vi fått våran säng och dag tre är häpnandsväckande nog slut! Godnatt mina kära 


2013-09-18 | 13:06:27

27km kvar på ddenna dag

Vi va tvugna å äta o vila tassarna lite..

2013-09-18 | 10:04:43

Dag 3

Jag tar simbas rygga egt tag så fåd han ta min sen ;p

2013-09-17 | 21:15:46

Slutet på mitt Norge

Egentligen hade jag ju tänkt att jag redan skulle ha somnat nu men kom på att jag gllömt att rapportera klart om norge, så där abrupt kan man ju inte avsluta ju. Jag har hur som helst kommit hem där ifrån om det var några frågetecken kring det, Sov i stort sett hela bilresan på 13 timmar med.Vilken talang jag har om jag fåar säga det själv, att kunna sova på beställning. En gåva jag är tacksam för. 

Sista dagen spenderade vi till havs i regnet, så man kan säga att det varit mycket regn för min del på sistone, börjar känna mig lagom blötlagd.
Jag är den enda på hela resan som inte fick nnågon torsk, men hellre det kanskeän som Kerstin, hon fick upp en som kräktes upp en makrill. Hon fick panik och hoopade ur båten så hon själv nästan hamnade i sjön. Jag hade nog inte hanterat situationen mycket värdigare, däremot fick jag desto mer makrillar och det känndes tryggt och bra för dom vet jag hur man haneterar, det är bara att hiva upp och sen ropa på hjälp! Mycket bra system.Det hela var jätte mysigt, vi sjöng en massa visor under tiden och vid dagens slut kände jag mig som en riktig fishermansfriend. När vi kom i land mötes vi av något så trevligt som ett dukat bord och en fantastisk middag. Till förätt bastade jag tills jag kände mig som en babyrumpa i huden. Lovely.
På det hela var Norge resan mycket angenäm och en för mig väldigt ovalig upplevelse, dock kommer jag nog inte åka till Norge igen på en söndag, då stänger nämligen HELA landet. Hur klarar norrrmännen detta? ?Åker alla över gränsen hit till Sverige då om dom behöver något eller villhitta på något?

Jaja, avslutar mina norska inlägg med en bild på mig i den vackra norska skärgården då jag försöker imitera en lax till utseendet.
2013-09-17 | 20:57:10

Fotvandra

Fotvandrar heter det tydligen det jag gör, har jag fått höra att folk kallar det. Det är något jag har funderat över idag.. hur menar man då egentligen? Finns det något annat alternativt sätt till att vandra kanske? Kan man handvandra? Eller rulla-runt-vandra? Kanske kryp-vandra? Låter visserligen mycket mer mödosamt än vad jag ägnar mig åt, och detta är faktiskt mödosamt så det räcker tycker jag. Men måste ändå undra VARFÖr det heter FOTvandra.. Jag kanske bara haft för mycket tid att tänka nu..på vandring...och på mina fötter..

Nåväl, nu ska jag ligg-sova


2013-09-17 | 20:25:58

Kan knappt tro det är sannt, nu är jag HÄR

dag 2 är till ända, men fråågar man mina fötter så känns det mer som dag 22, har fått oroväckande stora blåsor på båda fötterna men tillber fotguden ikväll om att dom sjunkit in tills imorgon. Gårdagskvällen spenderade jag med att tillbe vädergudarna om att få+ slippa regnet idag, detfunkade sådär. Dagen började faktiskt väldigt torr, solig och fin, men slutade likförbaskat i en kall och våt regnpöl Med andra ord, regn halva promenaden = kalloch blöt hund och människa vid kvällensmål. Jag befinner mig alltså nu på en för mig tidigare okänd ort som heter Vagnhärad. Själva vandrarhemmet hade till min besvikelse ingen somhelst matservering som som tur var så var det en mycket snäll ägaref som skjutsade in mig till deras lilla centrum här för att hämta en pizza som jag och Simba partade på i sängen. Så nu ligger vi återigen nedbäddade med insmorda tassar och proppmätta magar, med helt ofattbara dryga åtta mil bakom oss. 

2013-09-17 | 11:58:08

Dag 2..

Så här såg vi ut när vi satte igång idag
2013-09-16 | 23:54:22

JAG ÄR HÄR

Waooow, det har aldrig varit så skönt att ligga i en säng som nu! Har haft turen att få övernatta hos en av mina fantastiska vänners fantastiska föräldrar. Vi har blivit så ompysslade sedan vi äntligen kom hit, har fått både lasagne och ostkaka bägge två. Jag har så mycket jag skulle vilja skriva men jag är så ofantligt trött och jag har en ännu längre dag framför mig imorgon. 
Sen jag kom på denna fantastiska ide att ge mig ut på långpromenad med betoning på både lång och promenad, så har folk frågat mig VARFÖR`? Jagg kan idag säga att jag för första gången frågade mig själv samma sak, Fille VARFÖR?

Fast inte de första timmarna då var det fortfarande jätte trevligt, Men att gå från Sundbyberg till Rönninge med en ryggsäck på ca 25kg, vilket jag har gjort idag, gjorde att de sista timmarna kändes aningen överflödiga även för mig. Pricken på i, grädden på moset eller blåsan på foten eller vad man nu ska kalla det måste jag ändå återge, var då jag befinner mig ca 10 min från mitt mål och ska tydligen sista biten gå igenom något slags skogsparti med motions spår, jag går in en bit, och där antar jag attdet sedan måste varit otroligt dålig gps signal eller så för vägen försvinner från kartan och när den väl visar sig påstod den att det fanns vägar där det mara var skog. Så jag gjorde det enda jag kunde då enligt mig, det vill säga att följa stigen och ett tu tre så har den beräknade ankomst tiden fördubblas, det var så att man kunde gråta. VART tod den där jäkla stigen mig? Jo, exakt tillbka där jag började. Alltså, som om det inte egentligen hade räkt med sträckan jag just lagt bakom mig så la jag till en runda på motions spåret i skogen. Glömde jag säga att det har regnat hela dagen också? Det har det i alla fall. Regnat. Hela dagen. Man kan säga att det går bra nu.

Nu ligger i alla fall både jag ock världens bästa Simba nerbäddade med insmorda tassar och fötter och laddar för imorgon.

Imorgon som jag by the way hoppas ska bli aningen lättare då jag rensat min packning här på all barlast jag tycker mig kunna undvara. Och FRAMFÖR ALLT så ber jag till vädergudarna om uppehåll.

Jag är medveten om att detta inte låter som mitt allra soligaste inlägg, men det är väl kanske för att det inte varit så soligt idag och för att jag är mer fysiskt trött än vad jag någonsin varit förut. Men jag känne mig faktiskt inte fullt så bitter som jag kanske låter. För faktum kvarstår; jag skriver detta från en säng i Rönninge, och jag har GÅTT hit! Känns helt ofattbart, kan nog inte riktigt greppa det ännu, Jag har varit rätt nervös inför detta faktiskt ju mer det har närmat sig och idag under mitt vandrande så kom jag på mig själv med att stundtals gå och tralla glatt för mig själv och min underbara lilla ängel i hundformat och stundtals tycka att detta är nog det svåraste jag någonsin gjort. Vet inte riktigt vad jag ska tycka. Så ska nog sova på det nu. 

Kom på att jag måste också tillägga till alla er som på olika vis hört av er till mig under dagen med kärlek, pepp, och positiv energi i stort, antingen via telefon, sms, facebook eller dylikt att jag uppskattar allt ni ger mig nogot enormt! Jag vet att jagknappt svarat på något, det beror på att jag varit så fokuserad på att hitta rätt, komma fram och orka. Men ni ska veta att de stunder i slutet då lasset kändes riktigt tungt och jag behövde låna lite styrka så var det från er jag gjorde det. Då stannade jag upp, satte mig på någon bänk i fem minuter eller så och läste igenom all kärlek som hittat sin väg in i min mobil. Det var ni, jag och Simba som tog oss ända fram till Rönninge idag. <3


2013-09-14 | 19:41:23

Här mina kära, är läänkgen till artikeln i västerviks posten, kan vara intressant för er sominte bor i trakten och kan läsa den i pappersformat, ellere om ni är som jag och helt enkelt inte kan..

http://www.vasterviksposten.se/article/articleview/54671/1/4/
2013-09-13 | 23:46:51

Enormt tack för allt stöd mina kära läsare! <3

Måste också tacka alla tidningsläsare, exakt av vilken tidning vet jag inte nu eftersom jjag varit med i ett antal olika nu, men tack i alla fall till alla ni som läst om mig och Simba och på olika sätt visat stöd och intresse. Det värmer verkligen och jag blir otroligt peppad, än mer än vad jag redan var! Varje liten kommentar och gilla markering jag ser får mig att sitta här uppe i den Norska skärgården och le brett över hela ansiktet, längtar så efter att dra iväg.

Ett särskilt fint exempel på en sådan läsare somkontaktat mig som jag blev väldigt glad över var ägaren till en släktgård i EDsbruk som erbjöd mig att öveernatta där kostnadsfritt på min vandring mot Västervik. En sån otroligt fin gest! Tack något enormt! :)


2013-09-13 | 23:35:19

Idag har jag vågat ändå lite mer

Jaha, jag har hållt mitt ord, jag har klubbat ihjäl två av mina makrillar jag fick upp idag! Och nu är jag väl uppe i ungefär lika många lotter till som jag måste köpa. Visserligen var vi tvugna att slänga tillbaks mer än hälften av det vi fick upp idag då dominte höll storleks måttet, och även på den punkten har jag utvecklats tycker jag, en firre kastade jag i själv igen och en annan puttade jag typ i, det vill sägajag puttade armen på den personen som höll i den så att han slängde i den. Det kallar jag teamwork. Jag har även överlevt att få ett helt gäng med makrillar i huvet, då Kerstin fick en massa napp som hon svingade överbord rakt i mitt bakhuvud då allmännt kaos rådde på båten eftrsom alla fick super mycket napp exakt samtidigt. Hysteri.

Idag har vi dessutom ätit middag, och Oh MY Good vad gott det var! Nykokta krabbklor, färska grillade pilgrimsmusslor,grillad lax, fräch sallad och en gudomlig vitlöksås. Sen lite mousserande och lite bastu på det. Topp topp.

Jag har även PETAT på en krabba.


2013-09-13 | 11:22:36

Ett båtvrak som blivit ett monument då den inte gått att bärga eftersom den var lastad med asfalt. Coolt.2013-09-13 | 11:18:45

Kämpe fint2013-09-13 | 11:16:19

Den vackra Norska skärgården2013-09-13 | 11:13:43

Så här fint bor vi vid havet2013-09-13 | 11:08:02

En rosa smurf i den Norska skärgården2013-09-13 | 11:05:07

gårdagens hjäte2013-09-13 | 11:02:30

Jag är nu en fiskare

Jaha vad kul, hade skrivit ett både långt och vackert litterärt konstverk till inlägg igår men vaknade idag för att upptäcka att ENBART bilden blivit publicerad. SÅ ARG. 

Jag tror inte att mästerverket går att återskapa.

Dock måste jag måste jag ju försöka för det var en så fantastisk dag.Spenderade i stort sett hela dagenute på norska havet ägnandes åt djuphavsfiske. Jag är en sån som aldrig vinner i spel och jag trodde att det här med att få napp eller ej var lite samma sak. Därför lovade jag att skulle jag få napp så skulle jag köpa en lott för varje fisk,i tron om att jag inte skulle få något alls. Nu ska jag tydligen köpa typ 26 lotter, och resan är inte över än. 
Det var verkligen jätte kul, men allt som innefattade beröring av fiskarna vägrade jag prompt, jätte äckligt ju!  
När vi sedan kommit tillbaka till land så var det tydligen förväntat att man skulle rensa fisken också, blä,nästa gång vill jag nog fiska färdiga fileer. Så stackars Kerstin fick stå och rensa hela vårt lass i princip medan jag satt uppe i soffan och försökte samla mod. 
Troligtvis hade jag kommit undan att rensa fisk med hänvisning till min synskada men det kändes inte rätt, för det var faktiskt inte den som begränsade mig i det fallet utan snarare min töntighet. Och jag vill ju faktiskt inte sprida en bild av att man som synskadad inte kan göra något själv utan tvärtom, dessutom satt jag och fick dåligt samvete så jag tog slutligen mitt mod till fånga och entrade styckeriet. Efter att ha hoppat runt med ångesten bubblandes i magen och tårarna innanför ögonlocken så plockakde jag till slut upp en firre och la den på skärbrädan. JAG TOG PÅ EN FISK. De andra verkade inte tycka att min fiskberöring var till så särskilt stor eller konstruktiv hjälp dock. Efter mycket om och men och velande och skrikande så hade jag nog totalt rensat en fisk själv. En fjärt i rymden för mänskligheten, ett stort steg för mig.

Däremot när det kom till att skinna av fileerna hade jag inga som helst problem, manskulle kunna säga att jag var en fena på det, haha. Det kunde jag på löpande band.

När jag kommitt upp och duschat av diverse kadaversås från mig och hunnit processa vad jag gått igenom så samlade jag min nyfunna styrka och mod och proklamereade jag inför Kerstin och nu till er också att imorgon (idag) så ska jag våga ha ihjäl min egen fisk! AAah!

Hur som helst utnämner jag Kerstin till gårdagens hjälte, vilken kvinna!
2013-09-12 | 23:36:39

Sep. 12, 2013

2013-09-12 | 23:08:15

Löpet på Metro!

Vilken jäkla dag! :) Vart ju inget med artikeln i Metro igår, tänkte att dom kanske struntat idet, man vet ju aldrig om det kanske dök upp något annat som skuffade undan oss i sista stund, men hoppsan, idag vart det första sidan istället! Waow, vad roligt som sagt med all positiv uppmärksamhet och allt pepp och stöd!
Själv är jag ju som sagt inte i Sverige nu, så jag har inte upplevt det hela själv på plats. Vaknade däremot av en massa samtal och sms från olika vänner som informerade mig om vad jag sysslade med denna dag mina hemtrakter.

Simba å andra sidan är ju hemma och upplever all uppståndelse, har fått rapport om att han dessutom har varit ute och åkt i kommunaltrafiken idag och blivit igenkänd av Metroläsarna, gud så kul!

2013-09-12 | 08:56:30

Here fishy fisju..

2013-09-12 | 08:52:44

Norge

Nu har min första norska dag kommit till ända. Har hunnit med att bada badtunna och försöka fiska efter lite torsk tror jag att det var, allra först vart jag alldeles till mig och trodde att jag fått napp men då blev jag skrattad åt av min kära vän Kerstin som förklarade att det var bara betet, eller alltså tyngden av betet som jag kände. Med andra ord ingen fisk ännu så vi har ätit majschips med avocadodip samt små bananyougurtar till middag. Imorgon ska vi vad jag förstår ut med båten och fiska så då kanske vi lyckas fånga lite mat.
äFör övrigt borde jag försöka sova nu för viska tydligen upp tidigt för att åka runt mellan öarna på någon pubrunda,vet inte om det är en norsk grej att börja dagen med, men vadå, man tar väl sejdeln dit man kommer? Visserligen är jag rätt utsövd redan då jag sov i stort sett hela bilresan hit som varade i 13 timmar, konstigt nog känner jag mig rätt trött nu i alla fall, så jag ska nog kunna slockna nu med.

Angående dagens Metro tidning så har jag ju själv inte kunnat kolla men har inte hört något rapporteras från hemlandet om att jag skulle varit med, men men, imorgon är ju en ny dag..

2013-09-11 | 01:54:01

Idag tittade jag in i era brevlådor kära Sundbyberg och Solna bor

Visst ja, här är uppslaget från Mitt i Solna Sundbyberg tidningen som damp ner i brevlådan idag! :) Visserligen var det ju lite småfel här och var, men det kan inte varit lätt för jounalisten att anteckna allt jag sa, så snabbt som jag pratar är det inte alla som hänger med alltid. Men för att förtydliga till er som följer mig här, så ja,rubriken är rätt missvisande, jag är inte blind, gravt synskadad, absolut, men inte blind tack och lov. Och det tog väl inte riktigt en månad snarare en vecka. Men som sagt jag brukar snacka som en kulspruta så det är nog inte alltid så lätt, jag kommer ofta på mig själv med att tycka att folk borde kunna förstå vad jag tänker hälften av tiden. Eller så ville dom kanske göra en Amerikansk vinkling på artikeln? Gravt synskadad kallas ju för leagally blind där.. så internationellt :)

Jätte kul hur som helst! :)

Imorgon ska jag även tipsa er alla om att plocka upp en Metro på väg mot era olika mål i era fantastiska liv ;)

2013-09-11 | 01:41:38

Svänger förbi Norge lite först bara..

I skrivande stund sitter jag i en bil på väg till Norge och kom just på att jag kanske glömt rapportera om det. Inte okej. Det är så att jag nu sista dagarna innan min fantastiska färd mot Västervik passat på att klämma in lite vildhavsfiske och valsafari i Norge. Fick nämligen ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till av en av mina bästa vänner om att få följa med henne och ett gäng med för mig okända människor på detta äventyr mot en betalning bestående av att man vid vistelsens slut skriver en recension om trippen. Med andra ord, klart man åker till Norge.

Innan avfärd hann jag även som tur var göra mig fin för fiskarna med nya fransar. Konstnärinnan är fantastiska Lily i Näckrosen.

Troligtvis finns det vifi på min destination så jag rapporterar vidare inom kort om jag inte befinner mig i magen på någon val eller så. Är sjukt trött nu så ska väl dra nytta av min situation som synskadad och således ingen bilförarkandidat och gosa ner mig i baksätet bland all packning och nanna nu.

2013-09-11 | 01:27:34

Tjejmilen

Det ni ser här nedan är ett ögonblick fångat ur min segerdans efter att ha lyckats ta mig igenom Tjejmilen på 1 timme och 8 minuter. Jag hade fantastiskt roligt och klarade av långt mer än vad jag hade förväntat mig, dels för att jag inte löp tränat någonting hela sommaren eftersom jag haft ont i höften och haltat omkring som en annan tant men även för att det var varmt som en pizzaugn. För de som såg mig måste jag ha sett ut som en förrymd tomat, min motivation större delen genom loppet var de stundande vätskestationerna för att få slänga vattenmuggarna i ansiktet. Typiskt nog var de första två stationerna sportdryck, i alla fall d muggar som jag fick tag på. Turligt nog tog jag en klunk och insåg vad sött det var och att vätskan nog inte skulle göra sig något vidare i ansiktet innan jag skred till handling. Tredje gången gillt fann jag vattnet och äntligen gick mitt ansikte från tomat till typ räddisa..

Hur som var det en fantastisk upplevelse inte minst eftersom jag delade den med ett gäng fantastiska tjejer, tack mina fellow championns för ett gott sammarbete ;)

Även detta var en upplevelse som borde upplevas oftare!

2013-09-07 | 00:02:17

Jag har slängt mig ur ett plan - det borde göras oftare!

Nu är det som vanligt sent när jag kommer till ro för att skriva, men imorgon är det ju tjejmilen så jag måste sova snarast. Så detta blir alltså ett pyttelitet inlägg. Måste bara först dela med mig av dagens fantastiska äventyr, efter att ha drömt om detta hur länge som helst men har aldrig riktigt kommit till skott så tog jag äntligen och prövade mina vingar och hoppade fallskärm och det var helt fantastiskt!Jag vill upp igen igenigen men tyvärr var vi tydligen tvungna att landa trots mina protester, och upp igen kunde vi inte komma idag eftersom vi klämde in detta högt flygande äventyr efter jobbet så kom vi med på kvällens sista hopp och fick därmed uppleva det magiska i att hoppa in i solnedgången..

Men som sagt, tidigt morgon imorgon och varken jag eller min lur har några batterier kvar.. Sov gott mina kära

2013-09-05 | 13:45:51

Västerviks Posten

Här är dagens artikel om mitt och Simbas kommande äventyr, denna från Västerviks Posten Det är så otroligt kul tycker att jag att detta fått så stort intresse och stödtyckere jag!Samtidigt så sätter det även desto mer press på mig att jag verkligen lyckas ro detta i land nu tänker jag, för faktum kvarstår ju faktiskt som det str i artiklarna, jag kan ju faktiskt inte läsa kartor och skyltar och sånt, tänk om jag inte hittar fram, vilket antiklimax, om jag typ skulle dyka upp i gävle eller något en vecka senare? Kanske skulle kontakta Gävles lokaltidningockså bara för säkerhets skull..Geografi har ju aldrig riktigt varit min grej, ens som fullt seende, men förhoppningsvis så lär jag mig en massa geografi hela vägen till Västervik.

2013-09-05 | 00:47:13

Fille Mitt i Sundbyberg

Tänkte även tillägga att dom av er läsare som är Sundbyberg bor kommer även inom kort troligtvis kunna läsa om mig och min LHONly walk (fattar ni ordvitsen? haha jag är så fyndig att jag nästan dör) i Mitt i Sundbyberg tidningen. Dom var nämligen här och intervjuade och fotade inför kommande artikel härom dagen, så håll lite extra utkik i brevlådan framöver!

2013-09-05 | 00:37:15

Gotta look the part

Ja, det närmar sig allt mer och jag är näääästan klar med alla viktiga förberedelser inför min långa vandring. Idag föll nämligen ännu en av de viktiga pusselbitarna på plats, alltså naglarna så klart. Man måste ju även vara estetiskt förberedd. :)
Notera att tipparna är asfaltsgrå som marken jag ska gå på och även därav det symboliska fotavtrycket!

2013-09-01 | 15:27:59

Simba the backpacker

Idag inveg vi Simbas rygga, min duktiga lilla gris..

2013-09-01 | 01:46:48

Loppet började i Saltsjöbaden men slutade i...Kista?

Idag var alltså dagen då Solsidan runt gick av stapeln, mitt livs andra lopp jag tänkt deltaga i. Har sett fram emot det som bara den efter Våruset. Så äntligen, jag och lill kussen skulle springa tillsammans. Man har betalat startavgift, ändrat om i scheman så man kan vara ledig, åkt hela vägen ut till Nacka för att hämta nummerlapparna. Och även för ovanlighetens skull bokat en färdtjänst taxi dit, dels för att jag aldrig varit i Saltsjöbaden förut mig veteligen och då är det alltid svårare att hitta när man dessutom ser dåligt. Men även för att det verkade aningen kompliceat att ta sig dit från mig, först tunnelbana, sen en annan tunnelbana, sen saltsjöbana och sen buss. Så jag bokade en "bil för eget bruk" som det heter i färdtjänst världen, vilket innebär att jag själv får betala halva taxameterpriset och blir garanterat inte utsatt för någon sammåkning, allt för att inte riskera några förseningar tänker jag i min enfald.. För att komma till saken var bilen en timme sen att hämta oss. Jag kan nog inte beskriva hur förbannad jag var, väl i bilen var det fyra minuter kvar till startskottet på andra sidan stan och där satt vi med en laglydig chaufför som inte ville gasa lika mycket som jag ville..
För att gottgjöra detta anser jag att Färdtjänsten borde MINST betala våra startavgifter för det missade loppet!

Men nu kommer vi till den delen av historien som jag funderat över huruvida jag skulle återbeerätta eller inte men kom till slut fram till att det var en för kul historia för att snåla på..

Efter att ha suttit åoch kokat iav i ilska i närmare en halvtimme rullar vi slutligen fram till restaurangudden där loppet gått av stapeln, i lagom tid för att se de sista springa i mål. Samtidigt så upptäcker vi att vi har hamnat sjukt nära mållinjen...hmmm.. vad gör man liksom? Som jag sagt tidigare här, jag vill ha mer medaljer! så vi börjar springa de sista typ femhundra metrarna av loppet som är kvar allt vad vi orkari ösregnet rakt över mållinjen samtidigt som en högtalar röst peppar på oss "kom igen nu, bara lite kvar, här kommer dom sista löparna från medelklassen...ooooch där hade vi en springtid på 33 minuteeeer..varsågod kom och ta medaljen!"

Trots en springtid på 33 minuter för 5km så var det annars ett sjukt snabbt lopp, tog bara några minuter, sen satte vi oss och fikade lite och grattade varnadra till ett bra race under omständigheterna. Dock kom vi fram till att ska man kunna behålla dessa medaljer och inte fåää dåligt samvete när man tittar på dom så måste vi se till att förtjäna dom! För att lösa detta åkte vi alltså till gymmet och sprang våra 5km där, jäääklar vad jobbigt det var men det känndes nice att återigen hänga på sig sin medalj efteråt där på löpbandet, nu är den MIN!

Det är nog inte många om ens någon som sprungit Solsidan runt i Kista! Vi måste ju föresten sett sjukt hurtiga ut där på gymmet med våra nummerlappar fortfarande nålande på bröstet och medljer runt halsen och sen direkt efter ett gympass, haha, men nu vet ni sanningen ni som läser detta!
Kom också att tänka på att om det var någon åskådare som såg hela förloppet måste vi sett både roliga och otroligt diviga ut som rullar upp i en taxi precis innan mål och plockar åt oss varsin medalj! Hahahaha..

Jag heter Félicia, är 25 år och bor i Stockholm med min hund och min roomie. Jag både pluggar, jobbar och snart är jag kontaktfamilj också till en liten prinsessa. Med andra ord är jag en grymt upptagen men dock livsnjutande kvinna som inte har tid för någon fritid men däremot allt annat som kan förgylla livet. I denna underbara blogg tänkte jag även förgylla era liv med mina vardagsäventyr. Välkomna till min underbara värld kära ni! Och kom ihåg, allt är enligt Fille.