2014-08-24 | 01:04:52

Tack LHON

En av frågorna som journalisten från Popcorn ställde till mig var huruvida jag kunde se om det kommit något positivt utav att jag fått LHON och den synskada det innebär. 
Jag har alltid genom hela livet hävdat att allt som händer också gör det av en anledning och att allt ont också för något gott med sig, förr eller senare. 
Jag brukar även försöka påminna mig själv att gå tillbaka till dessa tankar med jämna mellanrum för att inte tappa fokus  och fotfäste i vardagen och i livet när det känns tungt ibland, men inte bara då utan även när allt känns ljust och uppåt, som en tacksamhetsförhöjare typ.
Givetvis nu då jag fick frågan ställd till mig så började jag återigen tänka igenom vad som är bra i mitt liv just nu och hur dom bra sakerna kom att bli en del av mitt liv.

Så kom jag på ett fantastiskt exempel på det som jag ska dela med er. Jag har sedan en tid tillbaka träffat en helt underbar man som sätter guldkant på mitt liv och som när jag tror är allt jag kan önska, förvånar mig med att visa sig vara ändå lite bättre, hela tiden. kort sagt: jag är lyckligt kär.
Och faktum är att jag har troligtvis LHON att tacka för honom. Jag skulle nog nämligen inte ha träffat honom om det inte vore för att jag tack vare LHON för cirka åtta år sedan blev inte bara en tjej med attityd utan även en synskadad tjej med attityd. Faktum är också att ni inte heller skulle ha träffat honom, för det har ni. Vid två tillfällen. I blogginlägget med rubriken "Vilken odåga jag är.." så skrev jag, utan att då veta om det, om vad som skulle visa sig bli början på något jätte fint. Vi slutade nämligen aldrig skriva till varandra efter den initiala kontakten då, den 7e februari. 

Allt detta blir dessutom lite extra ironiskt för min del etersom att just detta, att träffa kärleken, har förr om åren varit just en sådan sak som jag tänkt skulle bli så mycket mer komplicerad nu i och med att jag fått en grav synskada, av så många skäl. Först och främst, hur får jag ens SYN på någon av intresse för mig? Vem skulle ens vilja ha mig nu? Vad har jag att erbjuda? Kommer han att behöva skämmas för mig? Kommer JAG att behöva skämmas för mig? Bla bla..hjärnspöken hit och hjärnspöken dit.. men så, livets ironi, så blev det just tack vare det som jag trodde skulle stå i min väg som jag hittade min man, eller som han hittade mig kanske det snarare var..


Som sagt, det finns en mening med allt som händer. Jag sa det till pappa när han var arg på mig då jag som typ fem åring hade dragit ned min nya bandspelare i golvet och jag säger det som vuxen då jag blivit av med en stor del av vårt mest dominanta sinnen.

Have faith in life.


2014-08-23 | 22:26:41

people pleaser

insåg nu att jag helt enligt efterfågan även lyckats publicera en bild på min fot. har ju givetvis fått lite klagomål på att jag har blivit sämst på uppdateringar. en av klagomålen kom även med ett föslag nämligen att "du kunde ju åtminstone bara slänga upp en bild på din fot eller nåt, så det händer någonting" 
"min fot?"
"eller ja, vad som helst!"

så efterfrågan tillgodosedd!
2014-08-23 | 21:59:01

when nature calls i gotta answer..

sommaren innebär nog för de flesta en hel del ledighet och lugn och ro misstänker jag. inte för mig, för mig är det nästan mer tvärt om eftersom jag alltid gladeligen tackar ja till i stort sett alla vikariepass som behöver fyllas för att andra ska kunna få sin ledighet och lugn och ro, ni ser vilken god samarit jag är.? nej, jag ska absolut inte klaga faktum är att jag bara i år redan har hunnit med typ sex utlandsvistelser tror jag. men oavsett så har det varit fullt ös i sommar och det gångna tre dagarna som just gått kan ha varit de första helt lediga dagarna utan några som helst inbokningar sedan i början på Juni. så jag kände att jag hade lite quality time att ta igen i form av långa skogspromenader. för om någon på något vis lyckats undg det i denna blogg så kan jag förtydliga att jag gillar att gå, jätte mycket gillar jag att gå, skumt mycket faktiskt. jag har med andra ord ägnat timmar och åtskilliga kilometrar i motionspåren inne i skogen. så pass att jag promenerat hål i strumporna. dom var hela när jag gick hemifrån men saknade helt häl när jag efter dagens 22km äntligen tog av mig skorna. success! 


2014-08-23 | 20:41:37

Taltidningen Popcorn

Blev så glad här om dagen då jag blev uppringd från taltidningen Popcorn som tydligen riktar sig till ungdomar i åldrarna 9 - 16 år och kommer ut en gång i månaden, som alltså kontaktade mig då dom kommit över min blogg och undrade nu om jag ville vara med på en intervju i deras september nummer. såklart jag vill!som jag sa till min kära vän Lo när jag berättat om samtalet, att självklart vill jag vara med på det, det är ju det roligaste jag vet att ägna migg åt! varpå hon svarade: vadå, kändiskapet?

hahaha, nejje. att få möjlighet att göra något gott för andra utav de erfarenheter jag samlat på mig med ååren. att få möjlighet att peppa andra i liknande situation.att vända sådant som skulle kunna vara något negativt till något positivt istället. att omvandla energi. sånt älskar jag.

ska dock bli intressant att få höra hur resultatet blir. jag pratar ju så mycket att jag vet inte hur stackarn ska lyckas komprimera och få ut ett vettigt sammanhang av mitt prat. när jag skriver är kanske en annan femma, då tvingas jag kanske att välja mina ord mer. när jag tänker efter tror jag faktiskt att varenda intervju jag medverkat i alltid har gått övertiden och den har i stort sett bestått enbart av mitt prat och jag spinner iväg på alla möjliga trådar åt höger och vänster. finns ju så mycket intressant att prata om, tycker jag. hehe.

hur som helst fick detta mig att känna lite ansvarskänsla här för mina läsare.. so here i am.:)
Jag heter Félicia, är 25 år och bor i Stockholm med min hund och min roomie. Jag både pluggar, jobbar och snart är jag kontaktfamilj också till en liten prinsessa. Med andra ord är jag en grymt upptagen men dock livsnjutande kvinna som inte har tid för någon fritid men däremot allt annat som kan förgylla livet. I denna underbara blogg tänkte jag även förgylla era liv med mina vardagsäventyr. Välkomna till min underbara värld kära ni! Och kom ihåg, allt är enligt Fille.