2015-07-18 | 21:44:19

Liten milstolpe

vad små saker kan göra en glad! Idag hände det som jag har väntat på nu sedan jag fick veta att jag var gravid, nämligen så blev jag erbjuden sittplats på tunnelbanan! Vet inte varför jag hakat upp mig på just det, men jag har sett fram emot att få en kula som är så pass att den inte kan misstas för ppproppmätthet,utan ett solklart fall av här kommer en gravid kvinna som förtjänar och behöver en sittplats. Make way!
Haha

Tack till kvinnan som ställde sig upp för oss :)
2015-07-15 | 00:34:46

Summering av dagen

Happiness! Nu är vagnen beställd, om någon mot förmodan skulle undra så vart det efter mycket noggrant övervägande en Bugaboo buffalo all black med Soft Pink suflett och Soft Pink liggdelslock, åkpåse i samma färg från Hiigh Performance, hjulskydd från Tulsa, svart skötväska från Skip Hop modell Duo Signature och SJÄLVKLART, sist men inte minst, icke att förglömma den obligatoriska och o så viktiga mugghållaren, hur ska man annars kunna bli en sån där lattemamma liksom??
Somm om inte det vore nog med glädje för en dag så var jag även hos barnmorskan idag och emottgog de glädjande beskeden att allt ser bra ut, dvs blodvärden, och tillväxtkurva samt att hennes puls lät jätte bra. Det sistnämnda håller jag med om, den lät jätte bra, vore det upp till mig skulle jag ligga kvar där hela dagen och lyssna på hennes hypade hjärtslag, vad mig anbelangar är det ljudet lätt sommarens hit nummer ett. Hörde även henne sparka också, det har jag visserligen gjort förut också men denna kände jag samtidigt som jag hörde, super häftigt!
Och nu vid dagens slut så kommer jag på mig själv med att bli helt fuktig i ögonen när jag ligger å kollar på Babygruppens FUB eller vad det nu heeter, nåt slags förberedelser inför förlossningen i alla fall..

Känns fortfarande overkligt att det där kommer vi att gå igenom snart och sen så kommer det att finnas en helt ny och unik liten människa här på jorden som är hälften jag och hälften min man, ofattbart, för stort för att kunna greppa det. I mitt huvud så förstår jag ju att det är det som kommer att hända  men har ändå lite svårt att förstå det, att något så fantastiskt kommer att hända oss!?? Att såna mirakel inte bara sker på film eller typ händer andra.. VI ska få vara med om det! :) 

Livet är ett härligt äventyr.
2015-07-12 | 07:30:13

vill köpa barnvagn nu!

Har upptäckt att den här nya världen som berör allt som har med gravidittet och bejbisar att göra är ju enorm. Det finns tydligen en uppsjö av ALLT, i alla kategorier, vilket är jätte kull men helt galet. Man kan ju uppenbarligen aldrig bli fullärd i ämnet.  En ganska basal sak som jag förstått att man behöver är ju i alla fall en barnvagn. Men oh my god vad mycket barnvagnar det finns då! Miljoner märken och sedan ungefär sjuttiofemtusen modeller från varje märke är vad jag uppfattat det hela som i alla fall. 
Det är ju så mycket man ska ta hänsyn till i valet av baarnvagn också, så att den passar till ens livstil, för båda parerterna som ska köra runt på den, sen ska den ju gärna va skön för barnet också, vara lätt att fälla ihop, funka i flera år, i olika väder, i olika terräng, inte vara för stor, men ändå rymma mmkt.. Ja, som jag nämnde tidigare så har jag missat många timmars sömn pga detta stundande beslut, vilken tur att youtube finns alltså, eftersom jag antar att barnvagnsaffäreerna inte har nattöppet vill säga, men som någon påpekade, skumt att dom envisas med att köra porrfilmsmusik i bakgrunden på de flesta barnvagnsdemo videosarna..?
Efter noggran efterforskning så har i alla fall jag och min man fallit för Bugaboo buffalo all black, det verkar även som att vi kan enas på en rosa sufflet :)
Nu kör denna vagn fram och tillbaka i mitt huve mest hela dagarna, vill beställa nu! Gillar ju som bekant inte att vänta på saker, och det är SÅ mycket av hela den här grejen med att vänta barn som går ut på att just vänta har jag märkt, snacka om min livsutmaning! Tååålamod Fille, tålamod. 
Det värsta är ju att allt som har med babylivet att göra är så sjukt dyrt också. Att jag just pajade luren hjälper ju inte då heller till på den ekonomiska fronten.Däremot så har en tanke slagit mig som jag aldrig trodde skulle slå till mig förut, nämligen överväger jag starkt att sälja av en hel del av min hårtförvärvade samling  av handväskor och dylikt för att nu ha råd att införskaffa gear till vår lilla tjej. Helt plötsligt och skumt nog så har Louis Vuitton och allt vad det heter bleknat i jämförelse med Bugaboo, Elodie, Skip Hop och allt vad det heter.. 

Det är knappt så jag tror att det är jag som skriver och påstår detta, men men , allt är visst möjligt!


2015-07-11 | 22:32:58

Tur att man är försäkrad

Nu tycker jag synd om mig själv. Som om det inte var nog synd om mig med ljumskbrått och vadkramp så halkade min mobil precis ut ur min ficka och landade på trottoaren,.  Resultat: sprucken skääärm :(Denna tycka synd om faktor är visserligen kanske inte kopplad till graviditeten men riktigt synd om mig är det ändå!
Fast kanske föresten.. Det kan vara så att den gled ur fickan eftersom magen puttade ur den..inte helt otroligt, i så fall kanske gravidförsäkringen täcker detta?
2015-07-11 | 19:12:58

Gravid and lovin it!

jaha, nu har vi alltså kommit till den sjunde månaden, woohooo!längtar så mycket efter att få träffa henne, lära känna henne, få se vad hon är för en slags person, se hur hon ser ut.. Vad har hon för intressen? Hur låtter hennes röst?  Vad har hon för kompisar? Allt sånt.. 
Ljumskbråcket är oförändrat för den som undrar, dock kan jag lägga till en ny krämpa sedan sist. Har nämligen börjat få brutala och skoningslösa muskelkramper i vaderna nattetid. Hemskt. Jag trycker i mig magnesium för att motverka, utan resultat so far.. Strunt samma, det är värt det! :)

Vadkramp är hur som helst inte den  enda orsaken till sömnbrist för mig på sistone, jag har nämligen börjat bli en riktig gravidnörd eller vad jag nu ska kalla det.Kan ligga vaken i timtal för att förkovra mig i diverse barnvagnsdemos på youtube, läsa om olika skötväskor. Läsa andras gravidhistorier och jag vet inte allt. Det är nästan så att man skäms, fast bara nästan. Njuter ju även i fulla drag av denna okända nya värld. 
2015-07-01 | 11:14:27

Be careful what you wish for..

Det är fult att skryta har jag hört. Det stämde tydligen också, efter att ha skrivit om hur oförskämt bra jag mår så upptäckte jag senare att det som jag trott varit normal foglossning (vad det nu är?) visat sig vara ett mysigt litet ljumskbråck. Vilket enligt min barnmorska också föresten är helt normalt vid en graviditet, det och mycket annat kul hon rabblade upp så som hemoroider och bristningar, saker jag tack och lov inte erfarit ännu men så som jag känner nu så kan allting vara värt det om jag bara får ligga stilla och känna henne stuffa omkring därinne.
Jag har försökt forska en massa på nätetom foglossning och sånt, jag började nämligen bli ororlig över att jag inte kännt av något sånt, man kanske MÅSTE ha det för att kunna föda sen? Så vid senaste besöket hos Mama Mia så beklagade jag mig alltså över att jag intehaft något ont ännu(?!) dum man är.. Blev i alla fall lugnad med att man inte måste ha ont för att ha foglossning och så. Jättebra. Tack.
Men som på beställning sen så senare samma dag så började jag känna av lite smärtor som jag då antog måste vara just det som jag beställt, foglossning alltså. Men alltså nu efter lite vidare efterforskning så har jag troligtvis fortfarande inte drabbats av någon foglossning men däremot ett litet ljumskbråck som det sägs att jag får leva med nu fram tills ankomsten och troligtvis räkna med att det kommer att växa i takt med magen. woop woop :) De goda nyheterna är i alla fall att det tydligen ska försvinna av sig själv sedan så det är åtminstone tidsbegränsat. Man ska alltså vara försiktig med vad man önskar sig, för det finns risk att man får det också. Men på tal om det så önskade jag mig även mer rörelser och hon är så väluppfostrad reddan vår lilla tjej så helt enligt beställning så har hon rockat loss hela natten som om livet vore en fest! :) Hon får kanske rocka för oss båda lite nu då om jag i och med ljumskbråck måste chilla lite..?
Jag heter Félicia, är 25 år och bor i Stockholm med min hund och min roomie. Jag både pluggar, jobbar och snart är jag kontaktfamilj också till en liten prinsessa. Med andra ord är jag en grymt upptagen men dock livsnjutande kvinna som inte har tid för någon fritid men däremot allt annat som kan förgylla livet. I denna underbara blogg tänkte jag även förgylla era liv med mina vardagsäventyr. Välkomna till min underbara värld kära ni! Och kom ihåg, allt är enligt Fille.