2016-05-29 | 20:11:49

Min första mors dag

Tänk att du kom och gjorde mig till mamma. Att just du ville komma till just oss. Jag älskar dig mer för varje dag som går och jag känner mig så tacksam och så lyckligt lottad. 
Ser fram emot att få finnas vid din sida på alla de äventyr du kommer att gå igenom i ditt liv vad de än må vara. Jag hoppas på att få vara din vän och din guide på livets väg. 
Jag önskar att alla dina dagar ska vara fyllda med skratt, men jagvet att verkligheten inte alltid ser ut så, och när den inte gör det så vill jag vara axeln du lutar dig emot.


Min lilla skatt,
Tack för att jag får ta hand om dig, 
Dag som natt.
2016-05-29 | 12:46:27

Keep ya head up

Måsste bara säga att jag hittade en sjukt bra grej till bilbarnstolen. Antar att det är ett vanligt förekommande problem när barnet somnar i bilen och huvudet faller fram hela tiden? Ser riktigt obekvämt ut i alla fall.Till en början satt jag brevid och höll upp hennes huvud. Inte en helt optimal lösning.
Så först fick jag det kreativa tipset att ta en gammal nylonstrumpbyxa och trä över huvudet på bebisen, som en mössa alltså, och knyta fast benen på strumpbyxan bakom ryggstödet för att hålla huvudet uppe. Funkade faktiskt förvånansvärt bra! 
Senn hittade jag på nätet ett typ pannband som är elastiskt och inte heller blir lika varmt som en strumpbyxa på huvudet kan bli, plus att man inte böhver hålla på å trä över den å störa lilla Mini heller. 
Med andra ord blir alla i bilen nöjda :)


2016-05-29 | 00:39:35

Rockabye baby

Vi missade sångstunden på öppnaförskolan här om dagen eftersom hon tyckte det var bra läge at sova middag då. Mig gör det inte så mycket men jag har ju märkt att hon uppskattar dom mycket så vi kompenserade med att göra vår egen sångstund hemma..typ. Hon var en naturbegåvning visade det sig :)


2016-05-26 | 12:14:23

Det är synd att slösa..

Hänt vid matbordet: Jag matar Mini med barnmat som hon i vanlig glupsk ordning trycker i sig lagom hetsigt, tills det uppenbarligen blev för hetsigt. Då hostar hon upp det hon satt i halsen så att det flyger ut och rakt in i min uppenbarligen öppna mun. Vad gör jag då åt detta ? Sväljer uppenbarligen, hann inte tänka, reflex bara antar jag. Man vill ju inte kasta mat liksom..

Detta är nog också en sån grej som är lite rolig och konstigt nog inte äcklig för att hon är liten men skulle nog inte slinka ner lika lätt om ett par år..
2016-05-25 | 23:18:43

Lilla fina krumilur jag vill aldrig att du ska bliva stur

Uppskattar varje dag med min lilla Mini så otroligt mycket, försöker verklligen vara medveten hela tiden om att idag finns bara idag och kommer aldrig igen, och dessutom går dagarna fort också,tycker det var nyss hon gjorde entré i vår familj men ändå har hon redan hunnit bli jätte stor. En liten person med vilja, karaktär, humor, aptit och allt det där.. Gick på kvällsrunda med hunden tillsammans och hon verkar redan vilja hålla kopplet, så som alla barn alltid vill.. Så gulligt så jag kan dö! :)


2016-05-24 | 21:14:42

Ett litet steg för männskligheten..

Jag vet inte hur mycket min lilla bebis kommer uppskatta aatt kunna läsa om dettta på nätet när hon är stor nog för det, men kan inte låta bli att skriva om hennes små milstolpar. Dessutom så kan ju hon skaffa en egen blogg då och skvallra om mina förehavanden på dagarna. Hur som helst så har hon idag för ANDRA gången poopat på toaletten. Som en riktig liten människa, det vill säga inte en liten gos klumps bebis. Så duktig, jag såg att hon va på G så då satte jag henne på toastolen också gjorde hon det - bara så där! Haha tänk vad lättimponerad man är som mamma.
2016-05-23 | 22:57:54

Världsvan bebis hemma igen

Helt otroligt vad en liten liten människa kan hålla en sysselsatt, kkonstant typ, och då har jag ändå en väldigt snäll bebis vad jag förstår, såg precis att hon tydligen var tre månader sist jag ansåg mig ha tid att skriva här..nu är hon sju månader! Vi har gjort så mycket sedan sist, bland annat så har vi spenderat två månader av föräldraledighet  hos min pappa meoch hans fru i Hawaii. Vilket var helt underbart. Att använda tiden till att göra något sånt här med sin familj får en verkligen att inse och uppskatta Sverige och dess politik, i alla fall vad gäller föräldrarpenningen, det är absolut ingen självklarhet (dock borde det vara det för alla) att få möjligheten att spendera dagarna med att lära känna och ta hand om sin nya lilla familjemedlem.  Och till er som tvekar inför att resa med småbarn så kanjag bara säga att sluta tveka, just do it! Det går hur bra som helst och upplevde absolut inte att vi blev hämmade i vad vi kunde göra, istället blev våra utflykter och påhitt bara lite extra kryddade av lite extra kärlek och blöjbyten i tid och otid. Hon har hängt med antingen i sin Bugaboo buffalo (som jag för övrigt starkt rekommenderar) eller i sin babybjörn one sele (som jag också starkt rekommenderar) i lavastensöknar, tropiska djunglar, vita/svarta/gröna sandstränder, upp på vulkaner över molnen och in i vattenfall och badandes bland stora och små vågor.  Och allt har hon gjort med ett leende på läpparna 

Jag heter Félicia, är 25 år och bor i Stockholm med min hund och min roomie. Jag både pluggar, jobbar och snart är jag kontaktfamilj också till en liten prinsessa. Med andra ord är jag en grymt upptagen men dock livsnjutande kvinna som inte har tid för någon fritid men däremot allt annat som kan förgylla livet. I denna underbara blogg tänkte jag även förgylla era liv med mina vardagsäventyr. Välkomna till min underbara värld kära ni! Och kom ihåg, allt är enligt Fille.